(©Starsport)
(©Starsport)

Partizanu su nedostajali Rikardovi golovi: Posle Šerifa upucan i Spartak

Vreme čitanja: 3min | ned. 19.02.23. | 18:56

Crno-beli uz skromnu igru slavili u Subotici – 2:1

Golovi Rikarda su ono što je nedostajalo Partizanu za bolje rezultate na domaćoj sceni. Kada je najbolji strelac lige stao u finišu jeseni, Parni valjak je zaribao i od pet mečeva na kojima Gomeš nije postigao gol, dva je izgubio.

Kada je Rikardo pronašao izgubljeni „modžo“ – što bi rekli Afrikanci - sve se za Partizan vratilo na staro. Posle Šerifa u četvrtak, udarna igla crno-belih je danas „upucala“ i Spartak, postigla prvi gol u Mozzart Bet Superligi još od 30. oktobra i donela trijumf nad Spartakom u Subotici – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Gomeš se vratio na prvo mesto liste strelaca, koje mu je dan ranije preoteo Aleksandar Katai, a ujedno je postigao 22 gola u sezoni. Odmah je i crno-beli tim prodisao...

Iako je priča o borbi za titulu bila na usnama svih u Humskoj tokom zimske pauze, na samo desetak minuta pre početka meča u Subotici Partizan se našao u situaciji da mu je TSC prišao na samo bod rastojanja. Ipak, na taj izazov beogradski tim je uspeo da odgovori i da ponovo ode na bezbedno odstojanje.

Ipak, daleko od toga da je Parni valjak odigrao impresivan meč. I dalje je to bilo sporo, nepovezano, sa mnogo grešaka, sa indisponiranim Dijabateom i tek nešto malo boljim Nathom, ali daleko od njegovih najboljih izdanja. Ipak, tandem Menig – Rikardo, koji je potpisao i pobedonosni gol u Kišinjevu protiv Šerifa, ponovo je doneo osmehe crno-belom jatu, a kasnije, kada je Spartak uspeo da se vrati u rezultatsku ravnotežu, asistencija na konto je upisana Joviću.



Ništa pod milim bogom se nije dešavalo u prvih pola sata utakmice, čak su se i golmani dosađivali zbog manjka posla. Ali, prva prilika koja se ukazala bila je delo ofanzivne linije Partizana i desnog beka Filipovića, čiji je udarac po zemlji čuvar mreže Spartaka Dubljanić čudesno odbranio.

Od tog momenta utakmica je postala sadržajnija, imali su crno-beli još prilika preko Belića i Traorea, samo jednu Spartak preko Šimure, da bi u 41. minutu Parni valjak došao do zasluženog vođstva. Menig je došao do lopte na svojoj polovini, poslao dugu loptu iza leđša odbrane domaćih, a Rikardo Gomeš je postigao prvi gol u prvenstvu posle pet sušnih mečeva.

Spartak se iznenada vratio u igru golom u 53. minutu kod kojeg je Bijelović izigrao čuvare, a Šimura odigrao povratnu za Stanića. Njegov udarac nije bio ni snažan, ni precizan, ali nekako „čaroban“ za defanzivce Partizana, koji su mu maltene pomogli da završi u mreži.

Urošević je potom pogodio stativu i najavio ofanzivu Partizana, a Jović maltene samo što je ušao u igru probio je po boku, šutirao, a Dubljanić samo odbio loptu Rikardu na nogu. Momenat odluke, trenutak u kojem su crno-beli došli do trijumfa.

Ali, nije moglo bez brljanja i potpuno neobjašnjivih poteza posle toga: Belić čudesno nije dobio ne dva, nego tri žuta kartona, dok je Vujačić poklonio iz čista mira Spartaku slobodnjak na ivici šesnaesterca. Kazne, na sreću crno-belih, nije bilo... 

SPARTAK – PARTIZAN 1:2

/Stanić 53 - Rikardo 41, 67/

Stadion: Gradski

Sudija: Aleksandar Živković

 SPARTAK (4-2-3-1): Dubljanić 7 – Tanasin 5,5 (od 84. Dunđerski -), Ostojić 6,5 (od 51. Bogićević 5,5), Marinković 6, Vitorović 6,5 – Ado 6, Stanić 6,5 (od 84. Đurasović -) – Šimura 6, Srećković 5,5 (od 72. Todoroski –), Bijelović 6 (od 84. Osei -) – Hrstić 5,5.

PARTIZAN (4-2-3-1): Popović 6,5 – Filipović 6, Vujačić 6,5, Marković 5,5, Urošević 6 – Traore 6 (od 62. Andrade -, od 85. Ilić -), Belić 6 (od 76. Fejsa -) – Dijabate 5,5, Natho 6 (od 76. Baždar -), Menig 6,5 (od 62. Jović 6,5) – Rikardo 7,5.

Igrač utakmice: Rikardo Gomeš (Partizan).

MOZZART BET SUPERLIGA - 22. KOLO

Petak

Mladost Lučani - Vojvodina 1:1 (0:1)

/Traore 34 - Mirić 78/

Kolubara - Voždovac 1:0 (0:0)

/Vasiljević 79/

Subota

Radnički Niš - Radnik 0:0

Crvena zvezda - Čukarički 3:0 (2:0)

/Katai 14, Bukari 17, 67/

Napredak - Novi Pazar 0:1 (0:0)

/Nikčević 80p/

Nedelja

Radnički 1923 - Javor 0:0

Mladost Novi Sad - TSC 1:2 (1:2)

/Denić 11 - Đakovac 16p, Ratkov 31/

Spartak - Partizan 1:2 (0:1)

/Stanić 53 - Rikardo 41, 67/



 

 


tagovi

FK PartizanSpartakMozzart Bet Superliga

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara