Benžaman Pavar (Reuters)
Benžaman Pavar (Reuters)

Pavar ni da čuje o produžetku saradnje sa Bajernom - izvestan rastanak na leto

Vreme čitanja: 2min | čet. 15.12.22. | 13:58

Ugovor mu ističe 2024. godine

Nije se naigrao fudbala Benžaman Pavar u Kataru, ali je izgleda presekao po pitanju vlastite budućnosti. Još pre starta Svetskog prvenstva stavio je do znanja čelnicima Bajerna da želi da ode iz Minhena ukoliko mu ne bude zagarantovano igranje na poziciji štopera, iako je u osnovi desni bek. Međutim, kako javlja nemački Sport Bild, reprezentativac Francuske izgleda nema nameru ni da pregovara sa Bavarcima o eventualnom produžetku saradnje koja ističe juna 2024. godine.

Kako trenutno stvari stoje, nakon Mundijala neće biti sastanka sa sportskim direktorom Hasanom Salihamidžićem i odlazak sa Alijanc arene je poprilično izvestan. Kako ugovor važi još godinu i po dana, Bajern ima šansu da izbegne scenario sa Davidom Alabom i Niklasom Zileom koji su mu se izmigoljili kao slobodni igrači, ali potraživanja Bavaraca koja se procenjuju na oko 30.000.000 do 35.000.000 biće realna možda samo predstojećeg januara. Već na leto, ulazak u poslednjih 12 meseci ugovora mogao bi značajno da je obori.

Izabrane vesti

Odigrao je Pavar samo prmijerni meč protiv Australije na Mundijalu, a zatim ustupio mesto Žilu Kundeu, ali i dalje veruje da će iz Bajerna ponovo u redove jednog od evropskih velikana. Nedavno je pričao da bi mogao sebe da zamisli u Milanu sa sunarodnicima Olivijeom Žiruom i Teu Ernandezu, koji realno gledano, još nije povratio status kluba koji pripada kremu evropskog fudbala.

Trenutna tržišna vrednost 26-godišnjaka prema proceni specijalizovanog Transfermarkta iznosi 35.000.000 evra. Francuski defanzivac spsoban je da podjednako dobro pokrije i poziciju desnog beka i štopera, ali je baš kao bek eksplodirao na prethodnom Svetskom prvenstvu u Rusiji da bi ga Bajern narednog leta 2019. godine kupio od Štutgarta za 35.000.000 evra koji ga je tri godine ranije pazario od Lila za 5.000.000.

Pavar je ove sezone odigrao 13 ligaških mečeva za Bajern pretežno kao desni bek, dok je u Ligi šampiona bio na terenu u svih šest utakmica (tri kao starter) i četiri puta je pokrivao štopersku poziciju.


tagovi

Fudbalska reprezentacija FrancuskeBenžamin PavarBajern Minhen

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara