Pavkov kao Guliver korača ka Liverpulu: Zvezdina laganica (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sre. 31.10.18. | 20:14

Crveno-beli bez većih problema savladali Bačku i učvrstili se na liderskoj poziciji – 3:1

Korakom fudbalskog Gulivera Milan Pavkov se približava statusu startera za duel protiv Liverpula narednog utorka. Snažni napadač iz Begeča imao je svoje minijature u sudaru sa Bačkom, promašivao je i izgledne šanse, ali je  bio supstanca koja je ponovo razgradila defanzivni bedem rivala srpskog šampiona. Napunio je oči navijača, jer se oko njega nešto uvek dešavalo, kao u mnogim mečevima pre večerašnjeg.

Ispraćen apalauzima Pavkov je načeo, a Marko Gobeljić dokrajčio nedoraslog rivala: Crvena zvezda – Bačka 3:1.

Izabrane vesti


CRVENA ZVEZDA – OFK BAČKA 3:1 (2:0)
/Pavkov 1, Gobeljić 15, Simić 62 - Radinović 64/

Stadion: Rajko Mitić. Gledalaca: 3.000. Sudija: Aleksandar Živković.

CRVENA ZVEZDA (4-2-3-1): Borjan – Gobeljić, Savić, Degenek, Rodić – Jovančić, Čaušić – Srnić (od 80. Jevtović), Marin, Simić (od 72. Joveljić) – Pavkov (od 60. Stojiljković).

OFK BAČKA (4-5-1): Zogović – Jovanović, Ilić, Živković, Mladenović – Grabež, M. Pantić, Gavrić, Kojić (od 57. Radinović), Mićić - Čeković (od 63. Makarić).


Neće se dugo pamtiti gostovanje tima Dejana Čelara u Ljutice Bogdana. Zvezda je zabeležila još jednu prelaku pobedu, učvrstila se na prvom mestu superligaškog karavana i nije mnogo potrošlila snage pred ono što sledi. .. Bila joj je dovoljna igra u leru da iskažnjava brojne propuste gostiju u defanzivi. A bilo je ih je baš mnogo.

Možda igra Crvene zvezde oscilira ove jeseni, ali jedna stvar je konstantna. Kada god dobije šansu Milan Pavkov, on obavlja svoju osnovnu delatnost – daje golove. Do te mere da je već zadobio ogromno poverenje kod navijača koji ga vide kao sigurnog startera za meč protiv Liverpula.

Tako je bilo i ove večeri kada je odlučio da opali loptu sa 25 metara i postigne jedan od najbržih golova u istoriji Superlige. Bio je to njegov peti pogodak u prvenstvu, ujedno i najava još jedne sigurne pobede crveno-belih. Kao zamena za povređenog Ričmonda Boaćija, Milan Pavkov je bio predvodnik eksploatacija grešaka očajne odbrane Bačke. Sa velikim problemima u defanzivnom redu, gosti nisu mogli da predstavljaju ni prepreku za preznojavanje istumbanog tima Vladana Milojevića.

Kada god je Crvena zvezda menjala ritam i „pojačavala“ bilo je gusto pred mrežom Bojana Zogovića. Bivši reprezentativac Nemačke Marko Marin na poziciji kreatora igre stalno je tražio rupu, Pavkov je dobro odigravao na stranu. Baš kao u 14.minutu u akciji koja je prethodila drugom pogotku. Na kraju je Simić centrirao, a nisku lepih ovojesenjih pogodaka Marko Gobeljić je oplemenio volej udarcem levom nogom sa 16 metara. Bio je to četvrti pogodak Milojevićevog univerzalca ove jeseni.

Već ispisano ime pobednika u nastavku je za posledicu imalo vrlo raspojasanu utakmicu. I pored pogotka Simića, neiskorišćenog  zicera Pavkova, imaće na čemu da zameri Vladan Milojević. Opuštanje je  bilo vidljivo, mnogo prostora su dobili igrači Bačke. Nagrađeni su i odličnim pogotkom Radinovića.  

SUPERLIGA - 14. kolo

Sreda
Dinamo - Proleter 2:4 (1:1)
/Dimitrov 13, 90 - Čolović 4. penal, 71. penal, Mirosavljev 84, 89/

Spartak - Zemun 2:2 (2:0)
/Milošević 26, Denković 40 - Somaeb 55, 72/

Voždovac - Rad 2:0 (1:0)
/Jevtić 28, Stuparević 89/

Napredak - Mladost Lučani 4:1 (2:1)
/Vukanović 23, 26, 75, Marinković 57 - Tumbasević 10/

Radnički Niš - Mačva 3:0 (1:0)
/Bondarenko 20, Ranđelović 68, Nikodijević 79/

Vojvodina - Radnik 1:0 (1:0)
/Đurić 8/

Čukarički - Partizan 1:1 (0:1)
/Mudrinski 82 - Enake 4/

Crvena zvezda  - Bačka 3:1 (2:0)
/Pavkov 1, Gobeljić 15, Simić 62 - Radinović 64/

(FOTO: MN Press)


tagovi

Milan Pavkovveljko simićMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara