Pavkov usmerio titulu ka Marakani: Partizan se ukaljao u niškom blatu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sub. 03.03.18. | 16:23

U derbiju 25. kola Superlige Bojan Šaranov branio sjajno, Radnički pobedio iz prve šanse - 1:0

U proleće 2016. bio je jedan od jurišnika na Kup Srbije, početkom 2018. postavio je branu šampionskim ambicijama Partizana. Bojan Šaranov, ove zime pristigao u Radnički iz Zemuna, izronio je iz blata „Čaira“ i odbio sve nalete bivšeg kluba, dodatno mu smanjivši šanse da odbrani titulu, a svoj novi primakao plasmanu u Ligu Evrope - 1:0.

Iskusni golman pozicionirao se kao centralna figura derbija 25. superligaškog kola tako što je odbranio tri sjajne šanse gostima iz Humske. U prvom delu osujetio je Ognjena Ožegovića (trzaj glavom), Sejdubu Sumu (šut sa 16 metara), u nastavku i Nemanju R. Miletića, iznenada u gol-šansi (pokušaj iskosa), održavao domaćina u životu i inspirisao ga da se rve sa nominalnim favoritom.

Izabrane vesti

Ono što je Parni valjak propuštao, Radnički je spremno dočekao i iz prve, pa i jedine, prave prilike na derbiju zgrabio tri boda. Vladimiru Stojkoviću presudio je Milan Pavkov, na sjajan pas Japanca Nome reagovao je iz prve i pored zakasnelog štopera Milana Mitrovića pogodio ćošak frtalj časa pre kraja. Još bi moglo da se isposatvi da će pozajmljeni špic Crvene zvezde, praktično, odlučiti prvenstvo, jer aktuleni prvak beleži kikseve u nizu i pitanje je da li je sposoban da se nosi i sa slabijim rivalom od dobro organizovane čete Bobana Dmitrovića. A sa liderom?

Strateg Radničkog napravio je četiri izmene u odnosu na gostovanje Napretku, postavio dupli blok ispred Šaranova, uglavnom držao crno-bele na distanci i na kraju dočekao bljesak Milana Pavkova, koji je 17. prvenstvenim pogotkom obradovao Meraklije. Verovatno i Delije.

A Grobarima ostaje da svedoče o produbljenoj krizi tima Miroslava Đukića, koji je igrao za nijansu bolje nego u prethodnom periodu, a opet nedovoljno da bi postigao gol. Kamoli pobedio. Pokušavao je Tošić preko krila i iz prekida, Suma je imao nekoliko fudbalskih poteza, Pantić se nosio sa veznim redom Radničkog, međutim, niti su oni igrali na maksimalnom broju obrtaja, niti su ih ostali crno-beli pratili.

Posledica je treća uzastopna utakmica bez pobede Partizana i igra koje bi Miroslav Đukić morao da se postidi. Bez obzira na teške uslove igre, blatnjav teren i ko zna šta još... Partizan ne liči na sebe. To mora da se konstatuje. I za to su isključivi krivci Đukić i igrači.

Sve drugo bilo bi obmanjivanje javnosti.

-----------------------------------------------

SUPERLIGA SRBIJE, 25. KOLO

RADNIČKI NIŠ - PARTIZAN 1:0 (0:0)
/Pavkov 75/

Niš
Stadion „Čair“
Sudija: Zoran Široki (Smederevo)
Žuti kartoni: Šaranov, Saša Stojanović (Radnički), Suma, Zdjelar, Pantić, Mitrović, Jovanović (Partizan)

RADNIČKI NIŠ: Šaranov - Aksentijević, Simunović, Stanković, Miladinović - Mićić (od 72. Saša Stojanović), Noma - Stanisavljević (od 58. Slaviša Stojanović), Petrović, Babić (od 85. Bulatović) - Pavkov. Trener: Boban Dmitrović.

PARTIZAN: Stojković - Vulićević, N. R. Miletić, Mitrović, N. G. Miletić - Zdjelar, Pantić (od 77. Jovanović), Tošić, Suma (od 76. Ilić) - Ivanović (od 60. Janković), Ožegović. Trener: Miroslav Đukić.

TABELA:

PIŠE: Aleksandar JOKSIĆ
FOTO: Star sport


tagovi

Bojan ŠaranovMilan Pavkov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara