Pavlović i Juventus - baš je odmaklo

Vreme čitanja: 2min | pet. 22.03.19. | 10:11

Otkrivamo oko koje dve tačke se još lome koplja između Partizana i Juventusa

Ozbiljnije je nego što se u prvi mah pomislilo. Nije opipavanje pulsa, nije ni „dim“ koji nagoveštava vatru, niti samo glasina koja se iznenada, kao štos, proširila fudbalskom čaršijom. Naprotiv, razgovori Juventusa i Partizana oko Strahinje Pavlovića su dosta odmakli od početka i idu u pravcu da se uspešno završe. Možda čak i mnogo brže nego što se obično dešava.

Agenti koji su uključeni u razgovore već su bili u Torinu i prva faza je obavljena. „Sumnjiči“ se i generalni direktor crno-belih Miloš Vazura da se video sa ljudima iz Juventusa, iako je probao da fintira s pričom da je bio u Italiji, ali u Ferari, kod čelnika SPAL-a.

Izabrane vesti

Dug je put do finalizacije pregovora, kao što se kaže, dok se ne podigne dres za fotografisanje na promociji – ništa nije gotovo. Ali, dve su tačke oko kojih se lome koplja između Partizana i Juventusa. Jedna je, naravno, pokušaj srpskog kluba da dobije što više novca i ako je ikako moguće, procente od dalje prodaje. Početna cena oko koje se pregovara je 5.000.000 evra, a u Humskoj se nadaju da bi mogli da dobiju i nešto više.

Druga stavka je naredni korak za samog Strahinju Pavlovića, jer je jasno da ne može odmah da uskoči u tim Juventusa. Želja Partizana je da mladi fudbaler ostane još godinu dana u Humskoj, jer bi tu imao siguran prostor za razvijanje, a i crno-beli ne bi morali da jure novog štopera u letnjem prelaznom roku. Staroj dami, ipak, više odgovara da Pavlović bude pozajmljen nekom italijanskom klubu, da se polako navikava na igru u Seriji A.

U svakom slučaju, Strahinja Pavlović je trenutno na pola puta između Beograda i Torina. Posle samo pet odigranih utakmica u Superligi Srbije. Doduše, nije to ništa novo kada je Partizan u pitanju, svojevremeno je Matija Nastasić prodat Fiorentini bez odigranog minuta u prvom timu crno-belih.

Mnogi su posle debija Strahinje Pavlovića za prvi tim Partizana i odlično odigranog večitog derbija, počeli da ga porede sa Nikolom Milenkovićem, još jednim defanzivcem koji je golobrad otišao iz Humske u Italiju. Upravo je tu, kako se procenjuje, jedna od „kvaka“ zašto je Juventus zagrizao. Milenković je promakao Staroj dami, iako su pratili njegove igre. Umesto u Torino, otišao je u Firencu i za maltene godinu dana mu je cena sa 5.000.0000 otišla na 50.000.000 evra. Juventus takav kiks može jednom sebi da dopusti...

A, kremen-kamen odbrani italijanskog velikana polako žuti krštenica. Kjelini ima 34 godine, Bonući 31, a veliki klubovi uvek gledaju unapred i pripremaju teren za što bezbolniju smenu generacija.

Piše: Vujadin Tomković

(FOTO: Starsport)


tagovi

Strahinja PavlovićJuventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara