©FK Novi Pazar
©FK Novi Pazar

Pazar sprema osvetu Zmajevima: Protiv Voždovca za povratak na pobednički kolosek

Vreme čitanja: 3min | sub. 22.10.22. | 14:51

Čakar i Nikčević se nadaju pozitivnom ishodu u nedelju na domaćem terenu

Posle pobede u Jagodini i plasmana u osminu finala Kupa Srbije, fudbaleri Novog Pazara dočekuju Voždovac (nedelja, 19.00), u verovatno jednoj od potencijalno najzanimljivijiih utakmica 16. kola Mozzart Bet Superlige. Pred trenerski debi Damira Čakara u elitnom domaćem takmičenju, Novi Pazar je peti na tabeli sa 26 vodova, tri više od tradicionalno nezgodnog Voždovca na sedmom mestu.

Novom strategu Plavih mnogo je značio trijumfalni preokret za krajnih 2:1 protiv trećeligaša podno Đurđevog brda, kojim je polufinalista poslednjeg izdanja Kupa Srbije nastavio borbu na dva fronta. Crnogorski stručnjak veruje da će njegovi momci ispuniti sve zadatke i upisati pobedu.

Izabrane vesti

"Gajim maksimalno poštovanje prema ekipi mladoj Voždovca, koja je u dosadašnjem delu prvenstva pokazala veliki potencijal i kvalitet. Ipak, ako budemo na nivou dosadašnjih partija, ne sumnjam da ćemo da izvučemo povoljan rezultat", optimistički je počeo Čakar obraćanje predstavnicima medija.

Zanimljivo, dva dana pre okršaja za bodove na Džaizkoin areni, sudijska komisija izbrisala je crveni karton iz Jagodine Periši Pešukiću, koji mu je početkom drugog poluvremena pokazao sudija Miroslav Milenković, iako pouzdani desni bek nije imao kontakt sa Jagodincem Đorđem Vasićem negde oko linije šesnaesterca. To znači da će Pešukić konkurisati za tim, ali ne i Milan Joksimović, s obzirom da je isključenje naknadno dodeljeno njemu, pa će iskusni defanzivac pauzirati prvi put ove sezone.

"Ni mi, ni oni nismo stoprocentno kompletni i sa najjačim adutim. Koliko znam, Voždovac dolazi bez dvojice igrača, a mi imamo taj crveni karton Joksimovića. Osim toga, nezgodan udarac u Jagodini dobio je naš levi bek Filip Jović, koji je ranije izašao iz igre. Na terapijama je i pitanje je da li će moći da igra. Voždovac je tim za veliki respekt, sastavljen od mladića željnih dokazivanja. Ne bih izdvajao pojedince. Igraju raznovrsno i mogu da budu neprijatni. Gledao sam utakmicu sa starta sezone, koju je Novi Pazar nesrećeno izgubio na krovu minimalnim rezultatom. Nadam da bismo mogli da im se revanširamo u nedelju veče", kaže Čakar.

Ambijent u Novom Pazaru dobro je poznat nasledniku Vladimira Gaćinovića na domaćoj klupi.

"Znam otprilike šta me očekuje. Ovom prilikom bih pozdravio publiku i poželeo da dođe u velikom broju. Oni nisu 12 ili 13 igrač, nego ovom klubu predstavljaju više od toga. Nadam se da će i navijači da budu jedan od presudnih faktora", zaključio je Čakar.

Preporođeni i konstantno dobri Bojica Nikčević veruje da levi spoljni beogradskih Zmajeva Stefan Hajdin neće dobiti mnogo prostora da pokaže kvalitet.

"Poznajemo dobro Voždovac. Svi znamo kakva je to ekipa. Hoće da igraju. Opet, mi gledamo sebe. Nećemo mnogo da se obaziremo na njih već ove sezone razmišljamo samo o našoj igri. Imamo ciljeve. Moramo da pružimo maksimum da bismo došli do pobede", kratko i jasno će Nikčević.

Uveren je utakmicu odlučuju veća motivacija i borba u manevru.

"Mislim želja da će da presudi. Očekujem da će se sve dešavati na sredini terena. Ponavljam, oni ne beže od igre, kao ni mi. Sredina terena mora tu da povuče, kako bismo ostvarili željeni cilj", ubeđen je hitronogi i efikasni Bojica Nikčević.

MOZZART BET SUPERLIGA - 16. KOLO

Subota

19.30: (2,15) TSC (3,40) Čukarički (3,40)

Nedelja

14.00: (2,10) Radnički 1923 (3,30) Kolubara (3,70)

17.00: (11,0) Radnički Niš (6,25) Crvena zvezda (1,25)

19.00: (1,85) Novi Pazar (3,50) Voždovac (4,40)

19.00: (1,12) Partizan (9,00) Javor (20,0)

Ponedeljak

16.00: (1,80) Mladost Novi Sad (3,50) Radnik (4,70)

18.00: (2,10) Spartak (3,35) Mladost Lučani (3,60)

20.00: (2,90) Napredak (3,05) Vojvodina (2,60)

*kvote su podložne promenama



tagovi

Damir ČakarBojica NikčevićFK Novi PazarNovi Pazarfk voždovac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara