Pele oštro po Mesiju: Ja davao golove desnom, levom, glavom, a on samo koristi jednu nogu i hoće da bude najbolji na svetu! E pa nije...

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 11:01

"Ima boljih", smatra brazilska legenda

Stvar ukusa. A o njima se, govorili su još Latini, ne raspravlja. Mada, voli narod da priča, upoređuje, traži najboljeg svih vremena. Za taj status u najmanju ruku morao bi da konkuriše Lionel Mesi, kako zbog golgeterskog i trofejnog učinka, tako i zbog stila igre, međutim...

Ima i onih, nećete verovati, koji Argentinca ne vide kao vrhunskog igrača, dostojnog zvanja jednog od najboljih koji je ikad igrao fudbal. Čak ni u prvih pet nije ga rangirao legendarni brazilski as Pele, očigledno ne baš oduševljen onim što duže od deceniju pruža „desetka“ Barselone.
Kako možete da poredite nekog ko je bio dobar s loptom, šutira i levom i desnom i davao je golove glavom sa nekim ko se oslanja samo na jednu nogu, jednodimenzionalan je, a pritom ne daje golove glavom. Kako to? Kad nekog poredite sa Peleom, to mora biti neko kvalitetan u svim aspektima igre, da puca i levom i desnom, a i da daje golove glavom“, istako je 78-godišnji Pele.

Izabrane vesti

Prema oceni čoveka koji je triput bio prvak sveta sa reprezentacijom Brazila, u istoriji fudbala ima mnogo boljih igrača od Lea Mesija, kome možda baš Zlatni globus nedostaje da bi se podigao na pijadestal.
Dijego Maradona je bio jedan od najboljih igrača svih vremena. Ako me pitate je li bio bolji od Mesija, reći ću vam da jeste. Mnogo bolji. Isto kao i Franc Bekenbauer i Johan Krojf. Sve odlični igrači“, dodao je Pele.

Za razliku od njega, Barselonin strateg Ernesto Valverde ne može da poveruje da je Mesi završio tek na petom mestu liste najboljih igrača sveta za 2018. godinu.
Ne bih da raspravljam oko toga ima li doslednosti i logičnosti u dodeli nagrada. Jedino što mogu da kažem je da je bilo koji vid isključivanja Mesija iz toga neviđeni apsurd. Za mene, ali i za sve u Barseloni on je po mnogim parametrima najbolji na svetu. Ne mogu da osporim da je laureat Luka Modrić kvalitetan igrač, koji iza sebe ima odličnu sezonu, čestitam mu na nagradi, a pitanja oko izbora treba postaviti organizatorima, mnogo je tu nelogičnosti“, dodao je Valverde.

FOTO: Reuters


tagovi

Lionel MesiPele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara