Pelegrini odrao Vest Hem - četvrti najplaćeniji trener u Premijer ligi

Vreme čitanja: 1min | pon. 21.05.18. | 20:39

Čileanac će za glavni cilj imati izlazak u Evropu...

Da Manuel Pelegrini preuzima Vest Hem nije nova vest, ali da će potpisom trogodišnjeg ugovora sa Čekićarima postati četvrti najplaćeniji menadžer u Premijer ligi sa 7.000.000 funti - informacija je koja je pomalo iznenadila i najbolje poznavaoce engleskog fudbala. 

Svi relevantni sportski mediji na Ostrvu objavili su danas ovu cifru, doduše, radi se o plati u koju su uključeni i bonusi. Jedan od najjačih biće vezan za Vest Hemov eventualni plasman u evrokupove, što će biti primarni zadatak za Čileanca naredne sezone. 

Izabrane vesti

Pelegrini je s ovom platom postao je najplaćeniji menadžer u istoriji londonskog kluba - njegov prethodnih Dejvid Mojes zarađivao je "svega" 2,2 miliona funti godišnje - i prava "elita" kada je u pitanju kompletna liga, jer više od njega trenutno imaju samo Pep Gvardiola i Žoze Murinjo. Jirgen Klop bez bonusa ima koliko i Pelegrini, dok je Antonio Konte na oko 6.000.000 funti godišnje. 

Vest Hemova prva meta je bo Rafa Benitez, ali Njukasl nije želeo da pusti Španca. I tako su otpočeli pregovori sa Pelegrinijem koji je jedva dočekao da ode iz Kine gde je u Hebeju za dve sezone inaksirao 20.000.000 evra. Kada je napunio džepove, rešio je da se opet posveti ozbiljnom fudbalu.

Čileanac je u Engleskoj već vodio Mančester Siti sa kojim je osvojio titulu 2014. godine i jedini je trener u istoriji Građana koji je uspeo da ih dovede do polufinala Lige šampiona...

Foto: Action Images


tagovi

Manuel Pelegrini

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara