Pep Gvardiola (Reuters)
Pep Gvardiola (Reuters)

Pep: Rodri će da odmara i protiv Reala

Vreme čitanja: 2min | ned. 14.04.24. | 01:58

Gvardiolu odao osmeh...

Početkom jula 2019. godine došao Rodri, taj nenametljivi vezista sa Metropolitana na Etihad i malo pomalo, postao figura bez koje Mančester Siti (čitaj: Pep Gvardila) ne može. Nenametljiv samo pojavom van terena - jer nije istetoviran, jer mu nije bitno da sedi za volanom šljaštećih sportskih mašina, jer ga nikada nećete videti u odeći koja dreči i privlači pažnju. A na igralištu - oslonac, potreba, neophodnost!

Zato je na terenu uvek kada je zdrav i kada ne odrađuje suspenziju. To dalje implicira, po logici stvari, da bi trebalo da bude u vrhu piramide onih sa najvećim zamorom materijala. I jeste se uoči prvog četvrtfinalnog okršaja sa Real Madridom Rodri požalio na umor i jeste Pep iskoristio prvu šansu da zemljaku da "voljno". Preskočio je vezista maleni Luton, a Siti prvi put od oktobra 2022. godine pobedio u Premijer ligi bez Rodrijeve pomoći.

Izabrane vesti

Da je pred sobom imao nekon iole kvalitetnijeg rivala, poput Aston Vile, Vest Hema ili Brajtona, teško da bi Rodri mogao da 'planduje'. Poučen iskustvom od minule jeseni kada je Rodri zbog povreda i suspenzija preskakao Njukasl u Liga kupu, te Aston Vilu i Arsenal, a Siti izgubio sva tri meča, ne bi Pep rizikovao prosipanje bodova u situaciji kada svaki može imati šampionsku težinu.

Novinare je nakon deklasiranja Lutona i 5:1 na Etihadu zanimalo da li je Rodri srećan što je (a ove sezone odigrao 41 utakmicu i proveo preko 3.500 minuta na terenu) uspeo da odmori, a Pepu je to bio šlagvort da olabavi atmosferu i da se dobrano našali sa prisutnima.

"Apsolutno. I u sredu (revanš protiv Real Madrida) će odmarati takođe", izustio je Pep, zatim upitao novinara da li mu veruje, ali nije uspeo da zadrži pokeraški izraz lica. Osmeh ga je momentalno odao.

Rodri je u karijeri što za Mančester Siti, što u dresu Atletiko Madrida i Viljareala upisao 14 nastupa protiv Real Madrida, a Kraljevskom klubu nikada nije dao gol. Nije mu to naravno ni u opisu posla, ali verujte, ako zatreba, mogla bi da sevne njegova desnica... ili levica... Ona što je prošle sezone proburazila Bajern u četvrtfinalu.






tagovi

Pep GvardiolaRodri

Obaveštavaj me

Man. Siti

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara