Perez zove Kežmana: Real i Sergej su zreli jedan za drugog

Vreme čitanja: 4min | čet. 01.12.22. | 11:47

Prvi čovek Madriđana je već stavio u svoju agendu sastanak sa menadžerom srpskog fudbalera Matejom Kežmanom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Trener Real Madrida Karlo Ančeloti želi Sergeja Milinkovića Savića. Štaviše, italijanski stručnjak ima nameru da rekonstrukciju veznog reda Blankosa – Kazemiro je otišao u Mančester Junajted, Luka Modrić ide ka 38. godini, Toniju Krosu ističe ugovor sledećeg leta – bazira na srpskom reprezentativcu zajedno sa mladim francuskim lavovima Orelijenom Čuamenijem i Eduardom Kamavingom.

Izabrane vesti

U Italiji se često čulo u poslednje vreme da je Milinković Savić penalizovan igranjem u Laciju i činjenicom da je odigrao samo jednu Ligu šampiona. Praktično, Sergej je ostao u senci zbog međunarodnog gabarita Nebeskoplavih. Taj peh SMS-a je anuliran prisustvom Karla Ančelotija na Santjago Bernabeu budući da je italijanski stručnjak imao priliku da prati izbliza srpskog fudbalera. Ne samo dok je bio trener Napolija.

Prema informacijama koje dolaze iz španskih i italijanskih izvora, predsednik šampiona Evrope Florentino Peres je voljan da usliši želju Ančelotija i da mu dovede Milinkovića, uprkos ne baš povoljnom iskustvu sa malobrojnim sprskim fudblerima koji su nosili dres Real Madrida.

Prvi čovek Madriđana je već stavio u agendu sastanak sa menadžerom srpskog fudbalera Matejom Kežmanom. Njih dvojica bi trebalo da se vide pre božićnih praznika kako bi i jedna i druga strana ispitali mogućnosti za otvaranje pregovora.

Italijanske kolege iz Korijerea delo sport i Gazete delo sport su kontaktirali sa Kežmanom i najbližim okruženjem Milinkovića Savića. Nisu dobili ni potvrdu, ali ni demanti vesti koja kruži u dva glavna grada Španije i Italije.

U Laciju su dočekali sa velikom zebnjom priče o eventualnom odlasku Milinkovića Savića u Real Madrid. Postoji nekoliko razloga za to. Prvi je što je teško, za bilo koji klub pa i za predsednika Klaudija Lotita da kaže "ne" Real Madridu. Drugi je što je javna tajna u Formelu da je Real klub za koji Srbin navija od dečačkih dana i na čiji poziv ne bi reagova kao na poziv bilo kog drugog velikog kluba. Treći motiv je korektnost Milinkovića Savića u prethodnih sedam i po godina i smatra se da bi Lotito u slučaju početka pregovora sa Real Madridom imao konstruktivnu poziciju. Četvrto, Mateja Kežman je menadžer sa kojim Uprava Lacija, Lotito i Tare, ima najbolje moguće odnose. Može se reći kao ni sa jednim drugim agentom. Peta okolonost koja ide u prilog prelaska SMS-a u Real je tajming transfera, preselio bi se u junu u špansku prestonicu (a ne u januaru), dakle pružio bi doprinos da Lacio ostvari sezonski cilj – povratak u Ligu šampiona.

Podsetimo, srpskom vezisti ugovor ističe 2024. godine i do sada su on i Kežman odlagali svaku priču o produžetku ugovora sa Laciom. Igli Tare i Klaudio Lotito pokušavaju već nekoliko meseci da produže ugovor, cilj im je bio da to učine pre početka Mundijala. Na sto su stavljali različite ponude i formule koje bi mogle da budu primamljive Milinkoviću Saviću. Predsednik Lotito je pokazao spremnost da potpiše ugovor koji bi Sergeju garantovao 5.000.000 godišnje plus bonusi, tako bi postao najplaćeniji fudbaler Lacija u istoriji. Čelnici Nebeskoplavih su spremni da pregovaraju i o ubacivanju eventualne izlazne klauzule u ugovor koja ne bi delovala obeshrabrujuće za bogate klubove u Premijer ligi ili Real Madridu ili PSŽ-u. Navodila se suma od 70.000.000 do 80.000.000 evra.

Gazeta tvrdi da Kežman nije dao odgovor na poslednju ponudu Lacija za produžetak ugovora (pet miliona evra plus bonusi do leta 2027. godine): Nije rekao ne, podvlače izvori u Formelu, već je samo sačekao da pruži konačni odgovor i na osnovu toga se bazira optimizam da bi Sergej mogao da ostane još dugo u Formelu.

Naravno, poziv Real Madrida menja sve. Kada su prethodnih godina drugi veliki klubovi pokazivali interesovanje za srpskog asa, Milinković Savić nije pravio probleme i ponašao se maksimalno profesionalno i lojalno. Sa Real Madrdidom na vratima, što bi bilo krunisanje sna karijere za Sergeja, i u Formelu shvataju da bi stavljanje rampe na mogući odlazak bilo kontraproduktivno za sve: klub i samog igrača.

Najveća prepreka je cena. Lotito je poznat kao tvrd i zadrt pregovarač. Njegova previsoka potraživanja za prodaju Srbina su delovala obeshrabrujuće čak i za najveće klubove. Juventus i Mančester Junajted su dobili negativne odgovore i pored toga što su izašli sa ponudama koje su bile oko 60.000.000 evra (uključujući i bonuse). U Italiji se može čuti: Juventusu ga Lotito sigurno neće dati. Nije ni do para.

Lotito je u javnim nastupima uvek navodio 100.000.000 evra kao početnu sumu za pregovore o transferu Laciovog veziste. U rimskoj čaršiji se kaže da je Lotito dao reč Kežmanu da sa ponudom od 80.000.000 evra Sergej može da ide.

Pre nego što je eksplodirala afera u Juventusu i ostavke Andree Anjelija i celog Upravnog odbora Stare dame, Bjankoneri su ozbiljno pripremali plan da uzmu Milinkovića Savića sledećeg leta. Naravno, cena na kojoj je radio Juve, imajući u vidu i isticanje ugovora na leto 2024. godine, bila je oko 50.000.000 evra uz bonuse.

Sa Juventusom van igre - Maks Alegri je kao i Karlo Ančeloti želeo da reformiše veznu liniju zasnivajući je na Sergeju – Real Madrid je, verovatno, jedini tim koji bi sledećeg juna mogao da uzme Milikovića Savića.

Gazeta delo sport tvrdi da je vreme sazrelo. Pre šest-sedam godina Real Madrid je sondirao teren za dovođenje SMS-a, ali je vezista Lacija tada smatrao da još uvek nije vreme da pređe u Real Madrid. Imao je i pravo. Primera radi Mateo Kovačić je proveo tri godine na Santjago Bernabeu u senci da bi zatim svoju dimenziju pronašao u Čelsiju. Sada su prilike sasvim drugačije i čini se da su i Real i Milinković Savić spremni jedan za drugog.


tagovi

Sergej Milinković SavićReal MadridLacio

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara