Boban Bajković (©MN Press)
Boban Bajković (©MN Press)

PET NA PET – Boban Bajković: Svaki derbi, kao finale Lige šampiona

Vreme čitanja: 2min | pon. 16.11.20. | 09:02

Golmanska ikona Crvene zvezde smatra da se sve u sportu postiže radom

Boban Bajković je iskoristio pauzu u prvenstvu pa je skoknuo do Beograda da vidi porodicu i prijatelje. Malo se iznenadio opuštenom atmosferom u srpskoj prestonici jer se u Turskoj na svakom mestu nose maske. Takođe, kazne u Turskoj su drastične.

Trener golmana u turskom klubu istakao je da je prvi zadatak da ekipa ostane u eliti. Da se malo kasnilo sa formiranjem tima, ali da jedna pobeda izvlači ekipu iz opasne zone. Govoreći o ligi Turske Bajković je napomenuo da je prvenstvo ujednačeno, da svako svakog može da pobedi. Koliko je liga ujednačena Boban nam je ilustrovao podatkom da se minule sezone pet ekipa borilo za titulu do poslednje sekunde. Takođe, za opstanak u ligi sedam timova je učestvovalo do poslednjeg kola.

Izabrane vesti

 Pre nego što tokom sedmice sastavi MOZZARTOV "Humanitarni tiket u podne", Boban Bajković nam je dao odgovore za rubriku “Pet na pet”.

 1.Da li ste se svojevremeno bavili još nekim sportskim aktivnostima osim fudbalom?

“Moj prvi sport bio je karate. Potom sam postao rukometni golman, a tek nakon toga fudbalski”.

2.Ko vam je bio uzor u tinejdžerskim danima?

“Iskreno, nisam imao sportske uzore. Više sam voleo glumce koji su imali veze sa sportom poput Brus Lija, Rokija odnosno Silvester Stalonea, Žan – Klod van Dama”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?

“Mislim da je odgovor očigledan, ali evo za one koji ne znaju, Zvezda”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?

“Meni je svaki večiti derbi puno značio. Više sam voleo derbi sa Partizanom nego neku utakmicu u Evropi. Ne znam kako će da zvuči, ali derbi mi je bio ravan finalu Lige šampiona”. 

 5. Da li imate životni ili sportski moto?

“U životu i sportu sve se postiže radom. Bog nagradi svaki trud”.

 Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu, PLIMUT – PORTSMUT. Domaći imaju remi pa četiri trijumfa. Gosti su na poslednjih pet utakmica tri puta izgubili, a dva puta slavili. Kada se pogledaju poslednji međusobni okršaji najčešće su završavani bez pobednika. Statistički posmatrano odnos je 4:7:5.

“Tri plus”.

 PIŠE: Đurđe MEČANIN

djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Boban Bajkovićpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara