PET NA PET - Darko Belojević: Obožavao sam Praju, Kiću, Moku, Džaju, Šurjaka, Mocu, Bjeku…

Vreme čitanja: 2min | pet. 19.04.19. | 08:39

Golman i trener golmana Partizana rado se seti utakmica u Njukaslu i Splitu!

Kao dečak bavio se svim sportovima, najviše fudbalom i košarkom. Odrastao je uz velikane našeg sporta koje je obožavao. Na Darkovom spisku sportskih uzora nalazili su se Duci, Praja, Kića, Moka, ali i fudbalske veličine poput Džaje, Šurjaka, Bjekovića, Moce, Karasija, Jerkovića…Od malena je bio navijač Parizana u kome je branio osam godina i toliko bio trener golmana. Verujem da pogađate da je današnji gost rubrike Pet na pet, ali i plemeniti kladilac u MOZZART – ovom Humanitarnom tiketu u podne Darko Belojević koji za Mozzart Sport odgovara na naših pet pitanja.

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala imali dodira sa još nekim sportskim aktivnostima i kojim?
“Bavio sam se raznim sportskim aktivnostima. Što bi se kazalo svim i svačim. Košarkom, fudbalom, malim fudbalom…Imao sam i po pet aktivnosti u jednom trenutku, veliki dijapazon, što je dobro, ali nekad i nije”.

Izabrane vesti

2.Ko Vam je bio uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
”Uzora je bilo sijaset od Dalipagića, Simonovića, Slavnića, Kićanovića, preko, Bjekovića, Vukotića, Šurjaka, Karasija, Džajića…mogu reći cela reprezentacija iz 1974. godine”.

3. Koji klub nosite u navijačkom srcu?
“Već kao dečak navijao sam za Partizan. Kasnije sam postao golman ‘crno – belih’odnosno trener golmana”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Na mestu broj jedan je utakmica u Njukaslu, bio sam trener golmana, a mi smo nakon produžetaka i izvođenja jedanaesteraca dobili čuvenim golom Milivoja Ćirkovića. Takođe, rado se sećam utakmice na splitskom Poljudu kad sam odbranio jedanaesterce”.

5.Životni i sportski moto?
“Jednom sportista, uvek sportista i borac. Kako na terenu tako i u životu. Naravno, i na humanitarno – kladilačkom polju. Minule nedelje plemeniti listić sam odigrao uz želju da dobitak ode za osobe koje imaju problem sa autizmom”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU  odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Belgije, STANDARD – GENK. Klub iz Liježa ima bolji međusobni odnos, 32:16:20, uz najubedljiviju pobedu od 5:0. Ipak, Standard ima deficit od osam bodova za vodećim Genkom, a seriju od pet pozitivnih rezultata prekinuo je Briž sigurnom pobedom od 4:0. U poslednje dve utakmice Genk je trijumfovao. Timovi su bili efikasni na poslednjim mečevima.

“Da se okušate sa četiri plus”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:30 1802 BE1PF Standard - Genk ug 4+ 2,10
Ukupna kvota2,10

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO:
MN Press/ D. Belojević, Priv. arhiva


tagovi

pet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara