PET NA PET - Filip Kostić: Od dečačkih snova u Mijatovićevom dresu, do Mundijala s Orlovima

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 08:46

Filip je zadužio, pa kao relikviju čuvao opremu kragujevačkog Radničkog… Sada zasluženo nosi reprezentativni grb na prsima

Rođen je u Kragujevcu 1992. godine. Put do srpske fudbalske  reprezentacije vodio ga je od Grošnice, preko FK Šumadije 1903, kragujevačkog Radničkog, holandskog Groningena do bundesligaša Štutgarta odnosno Hamburgera. HSV je za Kostića izdvojio rekordnu sumu novca u istoriji kluba iz Hamburga.

Kako je za MOZZART Sport kazao trenutno na stolu ima više ponuda za promenu sredine, ali o tome će govoriti kad dođe vreme. U ovom momentu, Filip Kostić ističe da će se uvek sećati trenutka kad je Radnički izborio plasman u Superligu. Potom, utakmice u kojoj je debitovao za Orlove, ali i mečeva u reprezentacijama Srbije do 19 i 21 godine.

Izabrane vesti

Pored učešća u Humanitarnom tiketu u podne kompanije MOZZART  Filip je rado odgovorio na pet pitanja za naš portal.

 1.Da li ste svojevremeno pored fudbala trenirali još  neki sport i koji?
“Rekreativno sam igrao košarku, odbojku, nožni tenis, ali fudbal je oduvek bio moj omiljeni sport. Igrao sam fudbal ispred zgrade, škole, u kavezu…Ništa nije lepše nego kad ti zabava i razonoda postanu posao”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Kao i mnogi gledao sam utakmice Zvezde, Partizana, Radničkog, ali sa posebnim uživanjem mečeve naše reprezentacije. Obožavao sam mnoge igrače iz nacionalnog tima…Ukoliko moram nekog da izdvojim evo izdvajam Predraga Peđu Mijatovića. Svojevremeno, mama mi je kupila i njegov dres”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Kragujevački Radnički, ali ne samo fudbalski klub već celo sportsko društvo.  Divne uspomene nosim iz Radničkog. Uvek ću se rado sećati tog perioda života”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
U ovom trenutku imam dva takva događaja. Prvi kad je Radnički izborio plasman iz Prve u Superligu. Tad sam na poklon dobio dres Radničkog. Toliko mi je bio drag da mi je bilo žao da ga nosim. Drugi trenutak je moj debi u reprezentaciji Srbije. To ću pamtiti do kraja života”.

5. Životni i sportski moto?
“Uvek se trudim da pružim maksimum. Želim da dam sve od sebe za kolektiv. Volim kad je ekipa složna, kad deluje kao tim”.

Bonus pitanje za Filipa Kostića. Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu prvog kola Superlige Srbije, VOJVODINA – MLADOST LUČANI. Lale su tokom priprema po jednu utakmicu dobile, izgubile i remizirale. Isto se može konstatovati za Lučance. Međusobni skor glasi 10:1:2. Poslednji duel dva rivala dobila je Mladost sa 1:0.

“Realno je očekivati da će Vojvodina upisati prva tri boda, pokušajte sa jedinicom”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 20:00 2701 SRB 1 Vojvodina - Mladost Luc. ki 1 1,65
Ukupna kvota1,65

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com


tagovi

Filip Kostićpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara