PET NA PET - Milan Borjan: Dalmacija rađa Delije za stative koje život znače

Vreme čitanja: 2min | uto. 04.12.18. | 08:33

Stameni čuvar crveno - bele mreže sve što radi posvećuje porodici

Čuvar Zvezdine mreže najemotivnije je doživeo revanš meč protiv Krasnodara! Naš današnji gost je rođen u Kninu 1987. godine. Fudbal je počeo da trenira u lokalnoj Dinari, ali je zbog ratnih dešavanja sa porodicom prešao u Beograd. U novobeogradskom Radničkom JP je počeo da brani jer mu je i otac bio golman. Nakon pet godina provedenih u prestonici Srbije porodica se iselila u Kanadu.

Golmanski put ga je odveo u Argentinu, Urugvaj, ali kao mlad fudbaler nije dobio pravu šansu. Vratio se u Beograd, tačnije, na Banjicu i u Radu se u potpunosti dokazao. To ga je preporučilo za Tursku, potom Rumuniju, a zatim i bugarski Ludogorec. Sa timom iz Razgrada postao je šampion Bugarske. Okušao se i u Poljskoj da bi na kraju stigao na stadion “Rajko Mitić”. Sa Zvezdom je takođe postao prvak države. Borjan brani za nacionalni tim Kanade, a ovako je odgovorio na MOZZART – ovih pet pitanja.    

Izabrane vesti

1.Da li ste svojevremeno pored fudbala trenirali još neki sport i koji?
“Da, ali ništa ozbiljnije. U Kanadi sam za školu igrao odbojku. Potom me je deda Nikola odveo na prvi golmanski trening na stadion Radničkog na Novom Beogradu. Tad sam imao oko sedam godina, a trener je bio Zdravko Bukarica. Zahvaljujući dedi i treneru Zdravku počelo je moje golmansko putešestvije”.

2.Ko vam je bio sportski uzor, idol, u tinejdžerskim danima?
“Moj tata je bio golman, gledao sam njega, njegove odbrane i odmah sam poželeo da budem bolji od tate. Mislim da sam uspeo, ali sad želim da moj naslednik prevaziđe mene”.

3.Koji sportski klub nosite u navijačkom srcu?
“Poznata je stvar da je cela Dalmacija navijala za Crvenu zvezdu. Ljudi iz tadašnje Krajine, Knina,  svi su bili Delije. Normalno da sam ja od malih nogu bio navijač  crveno – belih’”.

4.Sportski događaj koji je ostao u sećanju i koji ćete pamtiti celog života?
“Najviše emocija osećao sam na revanš utakmici odigranoj u Beogradu protiv Krasnodara. Tamo je bilo 3:2, a revanš je okončan sa 2:1 za nas. Ukupno je bilo 4:4, a zbog gola više u gostima otišli smo u Ligu Evrope, nezaboravno. Nabijeno emocijama”.   

5 Životni i sportski moto?
“Sve što radim u životu radim zbog porodice. Uvek se borim za najmilije. Bez porodice si bezličan”.

Bonus pitanje za našeg gosta: Šta u MOZZARTU odigrati na utakmicu  koja dolazi iz Premijer lige, VEST HEM – KARDIF. Čekićari imaju četiri boda suficita u odnosu na rivala, pobedu i remi više. Nakon poraza od Sitija Vest Hemu je platio ceh Njukasl, 0:3. I Velšani su bili uspešni kod kuće, pobeda od 2:1. Vest Hem ima bolji međusobni skor, 9:1:2.

“Pokušajte sa jedinicom uz dva plus, 1&2+”.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Uto 20:45 2001 ENG 1 West Ham - Cardiff kmb 1&2+ 1,95
Ukupna kvota1,95

PIŠU: Nela i Đurđe MEČANIN
Djurdje.mecanin@mozzartbet.com
FOTO: MN Press


tagovi

Milan Borjanpet na pet

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara