"Peter Pakult"
"Peter Pakult"

Peter Pakult o vremenu u Nišu: Baštenska creva, jogurt i komarci po motelima - u Srbiji je vreme stalo!

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.09.17. | 10:44

Kako nas vide drugi...

Peter PakultSedam utakmica, četiri pobede, dva remija i poraz na gostovanju kod Crvene zvezde. Ipak, u Nišu nisu bili zadovoljni radom Petera Pakulta na Čairu, pa je juče dogovren sporazumni raskid saradnje sa austrijskim strategom. Ništa čudno u srpskom fudbalu. Barem ne nama naviklim na sva ta silna previranja. Austrijancima je pak malo teže da razumeju o čemu se tu radi.

Posebno imajući u vidu da se srpska reprezentacija danas u Dablinu bori za odlazak na Svetsko prvenstvo, dok je selekcija Austrije već prežaljena.
"Postaje još bolnije kad shvatite kako funkcioniše fudbal u Srbiji", počinje se u tekstu austrijskog Kronen Cajtunga.

Izabrane vesti

Pakult je poslužio kao odličan sagovornik govoreći o svojim iskustvima iz Niša. Priseća se na početku razgovora kako je po njega u Beč došao Ivica Tončev. Baš on je želeo promenu na Čairu. Drugačiji mentalitet. Bliži onom germanskom. Pakult je bio zainteresovan. Radnički nije klub bez tradicije. Igrao je i polufinale UEFA kupa. Ali...
"U Srbiji je vreme stalo", odgovara 57-godišnji strateg.

Pojašnjenje molimo? Pakult svedoči da obećanja nisu bila ispunjavana, žali se na to što u Srbiji retko koji klub ima trening centar, već se trenira na stadionima. Sistem za navodnjavanje terena? Zaboravite. Baštensko crevo će poslužiti.
"Ovde se sve radi na starinski način", vrti glavom Pakult.

Dalje, video analiza?
"Nemojte ni da počinjemo o tome".

Ishrana?
"Zaboravite i to. Na doručku igrači piju jogurt, jedu beli hleb, završe za pet minuta i rastrče se. Znao sam da ne funkcioniše sve isto kao i u Austriji, ali ovo...", bez reči je austrijski strateg.

Posebno upečatljiva uspomena veče pred jednu utakmicu. Sudeći po opisu koji je dao, spavalo se u višekrevetnim sobama na temperaturi od 50 stepeni Celzijusa. Komarci svuda po sobama. Sudeći po tom opisu, spavalo se u nekakvom motelu. Na glavnom putu je.
"U jednom trenutku sam pomislio da će kamion da nam uleti u sobu", kaže Pakult.

Trener iz jedne od najsređenijih zemalja na svetu i srpski fudbal? Teško da je moglo da potraje. Sporazumni raskid ugovora je dogovoren bez pravog obrazloženja, mada Kronen Cajtung navodi da je Pakult odbio da mu se drugi mešaju u izbor igrača na terenu.
"Konstantno su me saplitali. Ali tim je radio, igrači su bii uz mene... Na kraju, razočaran sam. Ali morate da shvatite jedno - tamo su samo Crvena zvezda i Partizan profesionalni klubovi i stoga nedodirljivi", kaže Pakult.

(FOTO: Star Sport)


tagovi

Radnički NišSrbijaSuperliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara