Petržalka - od Partizana i Lige šampiona do petoligaškog fudbala

Vreme čitanja: 2min | pet. 20.07.18. | 09:13

Nakon dugog niza godine ozbiljne krize Petržalka konačno staje na noge

Partizan - Petržalka, 23. avgust 2005. godine. Jedno od najtraumatičnijih večeri u životu svakog Grobara. Crno-beli nisu uspeli da se plasiraju u Ligu šampiona, ispali su na penale, a sve je moglo da se reši mnogo ranije. I u regularnom delu i u produžecima Parni valjak je napadao i propustio brojne stopostotne šanse. Fudbaleri Petržalke su na kraju otišli u elitno evropsko takmičenje, gde su se pošteno isprsili protiv Intera, Porta i Rendžersa završivši na trećem mestu u grupi, čime su obezbedili šesnaestinu finala UEFA kupa, odakle ih je izbacio Levski iz Sofije.

A onda... Potop. Ubrzo je usledio strmoglavi pad.

Izabrane vesti

Šta se dogodilo?

Vlasnik i glavni investitor kluba Ivan Kmotrik napustio je Petržalku u sezoni 2008/2009. i prešao u redove rivala Slovana iz Bratislave. Kasnije je digao sidro i trener Vladimir Vajs, otišli su i brojni važni igrači, klub se survao u drugu ligu - kasnije i u petu! - i promenio ime u Petržalka 1898. Teško se može prebrojati koliko je puta ovaj klub menjao svoj naziv, a to možda i najbolje opisuje sveprisutni haos u redovima Partizanovg dželata. Početkom 2011. godine nastupila je ozbiljna finansijska kriza, pošto menadžment kluba 12 meseci nije uspeo da pronađe strateškog investitora. Koliko je teška situacija zapravo bila dovoljno govori da su igrači čitavu jednu jesen igrali bez plata.

Petržalka je konačno malo stala na noge pre pet godina kada se pojavio novi vlasnik Džozef Avgustin. On je uspeo da privuče neke manje sponzore, Petržalka se vratila na svoj stadion Ovsišti koji je pritom renoviran, krenuli su i dobri rezultati... U periodu od 2014. do 2018. godine prešli su put od pete do druge lige, gde danas na premijeri ukrštaju koplja sa Lokomotivom iz Košica - ekipom koja četvrtu sezonu zaredom igra u ovom rangu - rivalskim klubom Košica u kojima se proslavio Nemanja Matić.

Ko zna, nije isključeno da Petržalka na krilima dobrih rezultata upiše trijumf. Eto prilike za ljubitelje iznenađenja da uteftere malo jaču kvotu.

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Pet 17:30 4423 SVK 2 Lok.Kosice - Petrzalka ki 2 2,90
Ukupna kvota2,90

SLOVAČKA 2 - 1. KOLO: 

Petak

NAPOMENA: Kvote su podložne promenama 

Foto: Shutterstock


tagovi

sportsko klađenjePetržalkaSlovačka 2

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara