Kazemiro (©Reuters)
Kazemiro (©Reuters)

Plan za spasenje ili panične kupovine: Junajted krenuo po Kazemira i Feliksa

Vreme čitanja: 2min | sre. 17.08.22. | 09:19

Daleko od realizacije, ali shvatili su na Old Trafordu da nešto moraju da urade

Pol Pogba i Nemanja Matić su otišli, tim je izgubio čvrstinu na sredini terena, ali cela saga oko uvređenog Kristijana Ronalda nekako je okrenula javnost da razmišlja samo o Portugalcu i tako sve druge probleme – a ima ih na pretek – nekako spontano baci u senku. Međutim, posle dva teška poraza na startu sezone i na Old Trafordu su postali svesni da nešto moraju da menjaju, a prema poslednjim informacijama Mančester Junajted je krenuo po dva zvučna pojačanja: Realovog Kazemira za sredinu terena i za napad Žoaa Feliksa iz madridskog Atletika.

Pominju se i razna druga imena, od Alvara Morate preko Pjer Emerika Obamejana do Raula de Tomasa i Mateusa Kunje. Navijači naravno prvo primete probleme u napadu. Veza je ipak možda i veći problem za Erika ten Haga.

Izabrane vesti

Uostalom, Junajted je celo leto jurio Frenkija de Jonga, imao i zeleno svetlo Barselone, ali Holanđanin nije hteo da napušta stadion Kamp Nou. Onda se mančesterski gigant ustremio na Adrijena Rabioa, ponudio mu čak 240.000 funti nedeljno (nešto manje od 15.000.000 evra godišnje), mama Veronik je tražila više i posao je propao, iako su se klubovi dogovorili oko obeštenja (17.000.000 evra).

Otud sada Kazemiro kao prva opcija. Real nije planirao da ga proda, jer Brazilac sa Lukom Modrićem i Tonijem Krosom već godinama čini najbolju vezu današnjice. Ali dovoljno su pametni u Madridu da ne odbiju ponudu tek tako. Kazemira su doveli za svega 6.000.000 evra, sada bi, piše britanski Telegraf, kao 30-godišnjaka mogli da ga prodaju za 60.000.000 evra, deset puta više para.

Pride, Real pored Modrića i Krosa na sredini terena može da računa i na Fedea Valverdera, Eduarda Kamavingu, Danija Sebaljosa i Orelijena Čuamenija. Ima opcija Karlo Ančeloti. Čeka zvanična ponuda Junajteda pa da se detaljno razmotre, još ona nije stigla.

Gardijan dodaje da su menadžeri ponudili Junajtedu i Brajtonovog Mojzesa Kaiseda. O njemu će se tek pričati.

Što se tiče Feliksa, ta se vest tek danas pojavila na stranicama dobro obaveštene Marke. Junajted je samo pitao Atletiko kakva je situacija. Feliks bi već bio dosta skuplji, posebno posle tri asistencije na startu sezone protiv Hetafea. I možda bi mogao da reši neke probleme u špicu, mada je pitanje kako bi se sa onako krhkom građom snašao u fizički zahtevnijoj Premijer ligi.


tagovi

KazemiroLetnji prelazni rok 2022Žoao Feliks

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara