Pljačkaj luku!

Vreme čitanja: 2min | sre. 27.02.19. | 10:07

Dušan Tadić i kompanija gore od želje da se večeras u polufinalu kupa revanširaju Fajenordu s kamatom, zbog nedavnog debakla na Tiganju u prvenstvu

U Roterdamu se najviše mrze dve stvari: Nemci i Ajaks. Ovi prvi zbog patnji koje su stanovnici najveće evropske luke pretrpeli tokom Drugog svetskog rata (invazija na Holandiju počela je 14. maja 1940. bombardovanjem pomenutog grada koji je tom prilikom gotovo sravnjen sa zemljom), a Kopljanici zbog toga što su simbol bogatog i ekstravagantnog Amsterdama, koji je sušta suprotnost radničkom Ponosu juga.

Zato se svaki Klasiker doživljava kao nešto veće od života. Onaj prethodni, odigran 27. januara u Erediviziji, na opšte iznenađenje doneo je jednu od najubedljivijih Fajenordovih pobeda u istoriji (6:2). Logično je da svi na De Kojpu veruju da mogu da napakoste „neprijatelju” i u polufinalu kupa, budući da Ajaks, poput njih, u poslednjih mesec dana igra promenljivo. S druge strane, Dušan Tadić i kompanija gore od želje da se revanširaju s kamatom i sigurno neće ući potcenjivački u derbi jer im se takav pristup i bio obio o glavu.

Izabrane vesti

U međuvremenu je Fudbalska federacija Holandije dolila ulje na vatru odlaganjem utakmice narednog kola između Ajaksa i Zvolea za 13. mart kako bi crveno-beli imali dovoljno vremena da se pripreme za revanš osmine finala Lige šampiona sa Realom (ako niste gledali prvi meč, potpuno su ga nadigrali, ali su nesrećno izgubili), što je naišlo na brojne osude i tvrdnju da najtrofejniji holandski klub ima protekciju. Dakle, goste očekuje „poboljšani krug pakla”, ali izabranici Erika ten Haga imaju i fudbalsku i psihičku snagu da se iskobeljaju iz njega i plasiraju u finale – uostalom, Fajenord ih 13 godina nije dobio dvaput zaredom.

Dakle, večeras se igra polufinale holandskog kupa, za koje se može reći da je finale pre finala. Stari rivali Fajenord i Ajaks žele ovaj trofej, posebno domaćin koji u prvenstvu ima veliki zaostatak za liderom. Ujedno, ekipa Đovanija van Bronkhorsta brani pehar.

POSLEDNJIH PET

FAJENORD
AJAKS (D), PRVENSTVO 6:2
EKSCELZIOR (G), PRVENSTVO 1:2
DE GRAFSHAP (D), PRVENSTVO 4:0
GRONINGEN (G), PRVENSTVO 0:1
PSV (G), PRVENSTVO 1:1

AJAKS
VVV VENLO (D), PRVENSTVO 6:0
HERAKLES (G), PRVENSTVO 0:1
REAL MADRID (D), LIGA ŠAMPIONA 1:2
NAC BREDA (D), PRVENSTVO 5:0
DEN HAG (G), PRVENSTVO 5:1

MEĐUSOBNI SKOR
146 - 36 - 40 - 70 - 211:310

Vreme RB Liga Meč Tip Kvota
Sre 20:45 1641 HOL K Feyenoord - Ajax kmb 2&gg 2,95
Ukupna kvota2,95

HOLANDIJA, KUP - POLUFINALE

Sreda
20.45: (3,50) Fajenord (3,50) Ajaks (1,95)

Četvrtak
20.45: (4,70) Viljem II (3,60) AZ Alkmar (1,70)

*** kvote su podložne promenama

Foto: Reuters


tagovi

Kup HolandijeFajenordAjakssportsko klađenje

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara