PLS: Javor dao sedam komada, Inđija zaustavljena u Milanovcu

Vreme čitanja: 2min | ned. 18.11.18. | 15:33

TSK dobio na Švajcariji i produbio krizu Zlatibora...

Nekada jedna od najtvrđih ekipa Superlige Srbije kojoj je retko ko mogao da da gol u Ivanjici - a oni svake "prestupne godine" postizali više od dva komada - ove sezone najefikasniji tim Prve lige Srbije! Rezultat na kakav nismo navikli ni od Ivanjičana, niti od PLS-a: Javor - Žarkovo 7:1

Novi-stari lider postigao je jednu od najubedljivijih pobeda u novijoj istoriji kluba, ne dozvolivši gostima iz Žarkova ni da opepele. Prvi strelac lige Ivan Marković upisao je drugi het-trik ove sezone, čime se učvrstio na prvom mestu liste najboljih golgetera drugoligaškog karavana sa 14 pogodaka. Marković je tri gola dao za samo 24 minuta. Dva puta u strelce se upisao Boston Amani, a po jednom Dolmagić i Petković.     

Izabrane vesti

Zanimljivo da Metalac iz Gornjeg Milanovca ove sezone nije izgubio nijedan derbi, do onog u Beogradu od Sinđelića - ako se taj okršaj uopšte može nazvati derbijem - a opet, od vrha tabele dosta je daleko. Nekada stabilni i uspešni superligaš u tri poslednja kola sapleo je tri prvoplasirana tima. Prvo je tukao Zlatibor sa 2:1, onda pregazio Javor sa 4:1 u prošlom kolu, da bi danas zaustavio i Inđiju - 2:2. Doduše, Vojvođani su vodili sa 1:0 i 2:1, ali od 35. minuta igrali su s čovekom manje u polju zbog crvenog kartona i nisu izdržali. Prilikom isključenja dosuđen je penal za Metalac koji je pretvoren u 1:1, da bi domaći do konačnih 2:2 i jednog boda došli u samom finišu prvog dela.

Inđija je ovaj derbi igrala bez povređenog kapitena Nemanje Bosančića.   

Do treće vezane pobede došla je Bežanija i tako se učvrstila na osmom mestu, poslednjem koje vodi u plej-of. Zanimljivo da nijedan od sedam poslednjeplasiranih timova nije uspeo da dođe do celog plena. U derbiju začelja, u Novom Pazaru, Sloboda je odolela i odnela bod.

Možda malo iznenađenje pobeda TSK-a na gostovanju Zlatiboru (3:1), koji je definitivno zapao u krizu. Momci iz Čajetine za pobedu ne znaju već četiri runde, pa sada za liderom zaostaju pet bodova. Zlatibor je od 28. minuta igrao bez "pocrvenelog" Nemanja Anđelkovića.

SRBIJA 2 - 17. KOLO:

Nedelja

Bežanija - Teleoptik 1:0 (1:0)

Budućnost - Trajal 0:1 (0:0)

Javor - Žarkovo 7:1 (4:0)
/Marković 13, 32, 37, Dolmagić 22, N. Petković 65, Amani 84, 87 - D. Petković 51/ 

Metalac - Inđija 2:2 (2:2)

Novi Pazar - Sloboda 0:0

Radnički 1923 - Borac 1:0 (1:0)
/Todorović 8/

Sinđelić - Bečej 0:0

Zlatibor - TSK 1:3 (0:2)
/Babić 8, Silađi 41, Plavšić 67/


tagovi

Prva liga SrbijePLS

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara