Ranko Popović (©Starsport)
Ranko Popović (©Starsport)

Pobeda na poklon Popoviću za rastanak

Vreme čitanja: 3min | čet. 21.12.23. | 12:19

Posle susreta sa Zmajevima, Vojvodina će tražiti novog trenera

Navijače Vojvodine iznenadila je nedavna vest o odlasku trenera Ranka Popovića u Japan, budući da se očekivalo da će konačno neko uspeti da ostane duži period na klupi Stare dame.

Ipak, rastanak dolazi posle samo četiri meseca, a glavni "krivac" za takav scenario nije rezultatska kriza, kao u slučaju Milana Rastavca i Radoslava Bataka, već unosna ponuda iz Japana, gde je Popović proveo najveći deo svoje trenerske karijere. On će od januara preuzeti Kašimu Antlers, sa kojom će pokušati da osvoji titulu, a ono što bez dileme danas žarko žele i fudbaleri Vojvodine i Ranko Popović jeste pobeda nad Voždovcem u gostima (19.00), kako bi se rastali na najlepši način – u pobedničkom raspoloženju.

Izabrane vesti

Takođe, novosadska Stara dama ima priliku da konačno zabeleži prvi het-trik pobeda u Mozzart Bet Superligi, što im nije pošlo nijednom za rukom ni ove, kao ni prethodne sezone. Stoga će Novosađanima to doći kao dodatni motiv da daju sve od sebe i odnesu ceo plen sa "Krova", na kojem već tri i po godine nisu savladali Zmajeve.

Inače, ako se računa i Kup Srbije, u kojem je Voša rutinski savladala Mladost GAT (3:0), ekipa Ranka Popovića u prilici je da upiše četvrtu pobedu u nizu i to bez primljenog pogotka. To je impresivan podatak, ako se ima u vidu ova sezona u kojoj su Lale u Mozzart Bet Superligi, izuzev dva poslednja kola, uspele da sačuvaju mrežu samo letos protiv Napretka (0:0) i Radnika (3:0).

Sve ekipe na megdan Voždovcu dolaze sa dozom opreza, jer se na Krovu igra na veštačkoj travi, odnosno na bržoj podlozi, pa je neophodan određeni period da se tim prilagodi novim uslovima. Zmajevi su izuzetno mlada, ali i veoma motivisana ekipa i baš zato spremna da se suprotstavi i najvećim favoritima. Uostalom to je najbolje letos na svojoj koži osetila Crvena zvezda (2:3), kada je prvi put isplivala kriza u do tada impresivnoj igri šampiona.

Svestan je izazova i šef stručnog štaba Lala Ranko Popović.

"Očekivanja su uvek ista. Voždovac je mlada i poletna ekipa, koja igra lep i interesantan fudbal. Ako im dozvolite da igraju svoju igru, onda ste u velikom problemu, jer su onda mnogo nezgodni. Nadam se da ćemo nastaviti da rastemo iz meča u meč i da budemo konkretniji. Za takva očekivanja osnov je utakmica u Nišu (1:0), koju smo igrali po neverovatno teškom terenu, a opet smo pokazali na lak i lep način kvalitet i lepotu onoga što treniramo. Moramo da zadržimo takvu koncetraciju i takav takmičarski nivo", istakao je Vošin trener u najavi meča.

Popović nije hteo mnogo da govori o svom odlasku u Japan, jer želi da do kraja ostane u potpunosti posvećen novosadskom klubu.

"To može da se odrazi na više načina, ali ja još nigde nisam otišao. Igrači to znaju i treba da pokažu da su tu. Oni treba da budu na terenu i da pokažu svoj maksimum, jer svi mi predstavljamo Vojvodinu. Svi smo još uvek u Vojvodini i tako treba da se ponašamo i završimo ovaj deo sezone. Sve ovo drugo dolazi posle toga", rekao je Popović.

Vojvodina nema kadrovskih problema, te ne bi trebalo da bude značajnih promena u odnosu na sastav iz prošlog meča u Nišu, odakle su se Novosađani vratili sa celim plenom (1:0).

Projektovani sastav Vojvodine (4-2-3-1): Carević – Lazarević, Crnomarković, Rosić, Giorbelidze – Indio, Milosavljević – Radulović, Zukić, Malbašić – Vukanović


MOZZART BET SUPERLIGA, 9. KOLO:

Sreda

Radnički 1923 – Radnik 1:0 (1:0)

/Vižđi 22/

Partizan - Crvena zvezda 2:1 (1:0)

/Natho 41pen, Saldanja 66 - Endijaj 71/

Četvrtak

15.00: (1,80) Novi Pazar (3,50) Spartak Subotica (4,70)

17.00: (1,93) Radnički Niš (3,45) Železničar Pančevo (4,10)

19.00: (3,50) Voždovac (3,45) Vojvodina (2,10)

Petak

14.00: (1,45) Čukarički (4,40) Mladost (7,50)

16.00: Javor - IMT

17.00: (1,32) TSC (5,10) Napedak (10,0)



tagovi

Ranko PopovićFK VojvodinaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara