Lukaku i Eden Azar
Lukaku i Eden Azar

Pobedite, pa navalite na žene i devojke

Vreme čitanja: 3min | sub. 23.06.18. | 08:26

Roberto Martinez spremio nagradu za Belgijance u slučaju današnjeg trijumfa nad Tunisom (14, RTS)

Belgija će danas, a nakon ubedljive pobede nad Panamom u premijernom meču na Mundijalu (3:0), probati da overi plasman u osminu finala protiv Tunisa. Utakmica se igra u Moskvi od 14 časova, a glavni adut Crvenih đavola biće probuđeni Romelu Lukaku koji je na otvaranju sa dva gola nagovestio da bi mogao da ima opasnu golgetersku eksploziju u Rusiji.

Očekuje se da Belgija lako reši još jedan lagani zadatak u grupnoj fazi, protiv selekcije koja se u većem delu utakmice brani i igra na kontre. Selektor Roberto Martinez će verovatno izvesti identičan tim kao u prvom kolu, ali i tražiti od svojih igrača da obrate pažnju na prekide jer je veliki broj golova na ovom šampionatu pao upravo na taj način.

Izabrane vesti

Crveni đavoli će od starta krenuti ofanzivno kako bi što pre razrešili svaku dilemu u konačni ishod, mada Roberto Martinez poštuje afričku selekciju.
"Tunis je evoluirao. Ti igrači su iznenadili mnoge protivnike. Radi se o fleksibilnom timu koji je jako dinamičan, mnogo opasniji od nekih sa kojima smo igrali. Moramo da budemo mi kada budemo na terenu i moramo da igramo mnogo bolje nego protiv Paname", upozorava selektor Belgije.

Španac je svojim fudbalerima i spremio i malo iznenađenje, pa će posle utakmice i eventualne pobede nad Tunisom dobiti po dva slobodna dana da provedu sa svojim ženama i devojkama, a treniraće tek u ponedeljak. Eto lepog motiva za Azara, De Brujnea i kompaniju, da završe posao danas.

SVETSKO PRVENSTVO - SPECIJAL

Što se tiče Tunižana, oni će pokušati da na krilima solidnog otpora pruženog Englezima u porazu od 2:1 što skuplje prodaju svoju kožu danas. Moraće da pokažu i malo napadačke volje ukoliko žele da pokušaju nešto na Mundijalu, ali teško da imaju ikakve šanse pogotovo zbog velikih kadrovskih problema.

Za golmana Mueza Hasena prvenstvo je već završeno, a umesto njega danas će na gol Faruk Ben Mustafa koji je solidno branio u okršaju sa Gordim Albionom. Levi bek Usama Adadi će zauzeti ovu poziciju umesto Alija Malula

Selektor Nabil Malul poručuje da je naporno radio prethodnih dana da otkloni greške iz meča sa Engleskom.
"Naravno da smo pod pritiskom posle rezultata u prvom kolu i ne preostaje nam ništa drugo nego da pobedimo danas. Za mene je Belgija najbolji tim u grupi. Promenićemo neke stvari, prilagoditi se jer oni imaju Azara, ali i još nekoliko predobrih fudbalera", napominje Malul.

Prema informacijama iz Tunisa, čak 10.000 navijača ove selekcije očekuje se danas na tribinama Otkritje arene u Moskvi. Ovo će biti drugi zvanični meč na mundijalima između dve selekcije, a prethodni put u Japanu i Južnoj Koreji 2002. godine bilo je nerešeno 1:1.


BELGIJA - TUNIS (14.00, RTS)

Stadion: Otkritje Arena u Moskvi
Kapacitet: 45.360
Sudija: Džejr Marufo (SAD)

BELGIJA (3-4-2-1): Kurtoa - Vertongen, Bojata, Aldervejreld - Menije, De Brujne, Vitsel, Karasko - Mertens, Lukaku, E. Azar. 

TUNIS (4-3-3): Ben Mustafa - Merija, S. Ben Jusef, Bron, Adadi - Škiri, Badri, Sasi - F. Ben Jusef, Khazri, Sliti.


GRUPA G

Subota
14.00: (1,30) Belgija (5,20) Tunis (11,00)

Nedelja
14.00: (1,23) Engleska (6,25) Panama (13,00)

*kvote su podložne promenama

Foto: Action Images


tagovi

Rusija2018Fudbalska reprezentacija Belgijereprezentacija Tunisa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara