Počela žetva (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 25.02.18. | 19:22

Pep Gvardiola i Građani stigli do prvog trofeja u sezoni pobedom nad Arsenalom od 3:0 u finalu Liga kupa

Sjajna sezona obeležena brojnim rekordima i pobedama Mančester Sitija večeras je dobila prvu krunu. Onaj najmanje popularan pehar Fudbalske lige Engleske završio je u rukama fudbalera Građana, potpuno zasluženo, pošto su u finalu na drevnom Vembliju demolirali i ponizili Arsenal i Arsena Vengera sa 3:0.

Serhio Aguero u prvom, te Vensan Kompani i David Silva u drugom poluvremenu, lepim golovima pobrinuli su se da njihov šef Pep Gvardiola podigne svoj prvi pehar u engleskom fudbalu, a ujedno su suverenom igrom poslali poruku kako je žetva trofeja tek počela i da će ih još biti ove sezone. Od FA kupa su se Građani oprostili prošlog ponedeljka u Viganu, ali ako u nastavku sezone budu igrali kao večeras mogli bi uz već kaparisanu Premijer ligu da se nadaju i Ligi šampiona koja bi upotpunila godinu iz snova.

Izabrane vesti

Ipak, o tome će se tek pričati i razmišljati, danas je akcenat na slavlju Mančester Sitija koji je tokom finala pokazao da je izuzetno dominantan i prejak u odnosu na Tobdžije. Od prvog minuta Siti je dominirao, a kada u ranoj fazi ne uspete da im date gol iz zicera koji je promašio preskupi Obamejan u osmom minutu, teško da imate čemu da se nadate.

U 18. minutu Građani su prelomili meč. Aguero se samo blago oslonio na Mustafija, a dok je Nemac reklamirao faul, Argentinac je u šesnaestercu Arsenala savladao Ospinu i otvorio goleadu. Siti je dominirao, lopta se kretala brzo i tačno, ponovo je razmnjeno milijardu tačnih pasova i videlo se da je pitanje trenutka kada će  Arsenal da popusti. Nismo u prvom poluvremenu videli preterano puno uzbuđenja, Gvardiola je to ostavio za nastavak.

Vensan Kompani je večeras dočekao svoj trenutak radosti. Posle kornera De Brujnea  u 58. minutu i pokušaja Gundogana, Belgijanac je postavio nogu u gužvi i matirao nemoćnog Ospinu za 2:0. Sve je bilo gotovo u 65. kada je David Silva iskosa sa leve strane postavio konačnih 3:0, a do kraja meča videli smo nemoć i suze navijača Arsenala, a povike "Ole" sa tribina gde su bili smešteni navijači Mančester Sitija.

Tobdžije užasne danas. Geri Nevil je dobro primetio da su Ozil, Džaka i Remzi šetali po terenu bez ikakvog žara, a sa takvim pristupom ne može se pobediti ni amaterski tim, a kamoli mašinerija koju je Pep Gvardiola idealno tempirao.

I za kraj još malo o Kataloncu na klupi Građana. Gvardiola je večeras osmi put vodio neki tim u finalu i okitio se sedmim trofejom. Dakle, doktor za finala koji je izgleda tek započeo žetvu trofeja sa Sitijem.

ARSENAL - MANČESTER SITI 0:3 (0:1)
/Aguero 18, Kompani 58, David Silva 65/

Stadion: Vembli
Gledalaca: 85.671.
Sudija: Krejg Pouson 

ARSENAL (3-4-3): Ospina - Čejmbers (od 65. Velbek), Mustafi, Koščelni - Beljerin, Remzi (od 73. Ivobi), Džaka, Monreal (od 26. Kolašinac) - Ozil, Vilšir, Obamejan.

MANČESTER SITI (4-2-3-1): Bravo - Voker, Kompani, Otamendi, Danilo - Gundogan, Fernandinjo (od 52. Bernardo Silva) - De Brujne, D. Silva, Sane (od 77. Žezus) - Aguero.

Foto: Action Images


tagovi

Pep GvardiolaSerhio AgueroVensan Kompani

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara