Počelo je ludo! Arapi bili u šoku na 0:3 protiv amatera, ali su se izvukli i prošli na penale (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 12.12.18. | 19:29

Uzbudljiv start Svetskog prvenstva za klubove u Abu Dabiju

Umalo senzacija na početku Svetskog prvenstva za klubove u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Ipak, domaćin i favorit Al Ain je uspeo da se izvuče posle 0:3 protiv Velingtona sa Novog Zelanda i da na penale eliminiše autsajdera iz Okeanije – 3:3 (penalima 4:3).

A malo je falilo da poluprofesionalni tim sa Novog Zelnada napravi čudo. Ekipa koja u svom timu nema nijedno zvučno ime, a čak i od novozealndskih reprezentativaca ima samo dvojicu povremenih, je bila ndaomak čuda pošto je vodila 3:0. Ipak, bogati arapski tim i mezimče u vlasništvu kraljevske familije Bin Zajed je zahvaljujući svojim inostranim vedetama uspeo da se izvuče i slavi na penale. Trener Zoran Mamić se spasao ozbiljne bruke...

Izabrane vesti

Velingtonova luda serija je počela evrogolom Argentinca Barsije u 10. minutu kada je odapeo projektil sa preko 30 metara i šokirao domaćina. Arapi se još nisu bili „opasuljili“ od početnog šoka, a usledio je novi. U 15. minutu je bilo 0:2 na stadionu šeika Bin Zajeda! Klafan je krunisao fantastičnu asistenciju Bevina. Ni tu nije bio kraj novozelandskih čuda. Posle kornera u  43. minutu, Mario Ilič je pogodio iz neposredne blizine za neverovatnih 3:0 u korist autsajdera. Šok i neverica Arapa na stadionu... Pogledajte golove. 

I ko zna šta bi bilo do kraja da domaći tim nije uspeo da u poslednjem minutu prvog poluvremena smanji na 1:3 i na taj način se donekle oporavi od šoka, primiri goste i vrati se u igru. Očajna reakcija odbrane Velingtona je omogućila japanskom vezisti Šiotaniju da udahne život Al Ahliju pred odlazak na pouvreme. A čim su se igrači vratili na teren u drugom poluvremenu, Al Ain se potpuno vratio u igru. Brazilac Kajo je sjajno centrirao sa levog krila, a Kamerunac Dumbija bio neumoljiv na petercu.

Al Ain je dobio krila i šansu da u narednih 40 i kusur minutu potpuno okrene meč u svoju korist. Novozelanđani su mentalno pali, odlučili da brane prednost do kraja i malo im je nedostajalo da u tome uspeju. Ipak, i četvrti stranac u timu Al Aina je opravdao ugovor. Švedski napadač Markus Berg je u 85. minutu poluvolejom iz okreta iskoristio slabu postavu odbrane Velingtona i poravnao rezultat.

Ušlo se u produžetke gde nijedan tim nije imao snage da napadne do kraja, pa su pobednika odlučili penali. I opet je Velington bio u prednosti. Al Ain je prvi promašio u drugoj seriji kada je Berg poslao loptu preko gola. Ipak, na isti način mu se revanširao igrač Velingtona, a potom je golman domaćih u petoj seriji odbranio šut Gulija i odveo Al Ain na megdan afričkom šampionu Esperansu.  

(FOTO: reuters)


tagovi

Zoran MamićMarkus BergAl AinVelingtonsvetsko prvenstvo za klubove

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara