"Saša Ilić i Mile Jovičić"
"Saša Ilić i Mile Jovičić"

Počeo Partizan: Gužva u vezi i samo dva napadača! Ilić da potpiše! Tomić igračima: Ovaj grb vas obavezuje

Vreme čitanja: 3min | sre. 08.06.16. | 10:35

Crno-beli sa četiri leva beka i dvojicom novih štopera krenuli u napad na Evropu, čekaju se pojačanja

Saša Ilić i Mile JovičićOdavno kraću pauzu nisu imali Partizanovi fudbaleri. Posle samo 18 dana odmora, aktuelni osvajači Kupa Srbije počeli su pripreme za novu sezonu u kojoj će prevashodni cilj biti povratak šampionskog pehara u Humsku 1, uz još jedan, treći uzastopni, plasman kluba u grupnu fazu Lige Evrope.

Na prozivci u Sportskom centru Zemunelo, šefu stručnog štaba Ivanu Tomiću javila su se 32 fudbalera, među kojima su četvorica novajlija (Saša Marjanović, Petar Đuričković, Milan Radin i Nemanja Miletić), od povreda oporavljeni štoperi Miloš Ostojić i Gregor Balažic, kao i mlade snage Uroš Damnjanović i Jovan Nišić, koji iza sebe imaju uspešne sezone na kaljenju u beogradskom Sinđeliću i Teleoptiku, pa je odlučeno da zaslužuju poziv prvog tima.

Izabrane vesti

Sa pozajmice iz Izraela vratio se levi bek Nemanja Petrović, pa sad Partizan na toj poziciji ima četiri igrača.

Naravno, u ulozi kapitena, na prozivku se javio legendarni Saša Ilić, od koga se očekuje da do polaska na pripreme u Poljsku odluku o produžetku ugovora na još godinu dana stavi na papir.

U ime „krnje“ uprave, koja će novog predsednika dobiti na Izbornoj skupštini 24. juna, crno-bele je pozdravio Milorad Vučelić, predsednik Sportskog društva.
Želim uspešne pripreme i uspešnu sezonu na sva tri fronta. Kao što je rekao veliki partizanovac Duško Radović „za druge se navija, Partizan se voli", a ja bih parafrazirao „Za druge se igra, a za Partizan se igra i voli“. Prenesite slavu kluba“, poručio je Vučelić igračima.

U odnosu na prolećni deo sezone, u ekipi više nisu štoper Marko Jovanović (saopšteno mu da klub na njega više ne računa)i napadač Ismail Beko Fofana (saradnja će biti raskinuta do kraja sedmice). Osim toga, sportskog direktora Ivicu Ilijeva čeka zahtevan posao na planu pronalaska pojačanja, nove mete Parnog valjka su Brazilac Leonardo Souza da Silva i Slovenac Andraž Struna.
Fudbaleri pričaju na terenu. Imali smo uspešnih šest meseci, ali čeka nas nova teška sezona. Uveren sam u kvalitet tima, sve najbolje u novoj sezoni želim igračima i svima u klubu“, dodao je Iliev.

Klub su u međuvremenu napustili Živko Živković (Škoda, Grčka) i Andrija Živković (istekao mu ugovor), dok je pripreme počeo i štoper Lazar Ćirković, jer se nalazi pod ugovorom sa Partizanom, ali je izvesno da stručni štab na njega ne računa.
Dres i grb koji nosimo su velika čast, ali istovremeno i obaveza. Ono što je do nas, do igrača, stručnog štaba, medicinske ekipe, da svako da svoj maksimum i da se nikada ne zadovoljimo postignutim rezultatima, već da težimo boljem“, poručio je igračima Ivan Tomić.

Spisak Partizanovih igrača na početku priprema:

Golmani: Bojan Šaranov, Filip Kljajić, Marko Jovičić;
Defanzivci: Miroslav Vulićević, Ivan Bandalovski, Sedrik Gogua, Nikola Milenković, Gregor Balažic, Miladin Stevanović, Miloš Ostojić, Nemanja Miletić, Miroslav Bogosavac, Nemanja Petrović, Aleksandar Subić;
Vezisti: Everton Luiz, Nebošja Kosović, Darko Brašanac, Marko Jevtović, Saša Lukić, Jovan Nišić, Ivan Petrović, Saša Marjanović, Milan Radin, Saša Ilić, Uroš Damnjanović, Veljko Birmančević, Alen Stevanović, Petar Đuričković, Nemanja Mihajlović, Marko Golubović;
Napadači: Valeri Božinov, Dušan Vlahović.

(FOTO: Star sport, MN Press)


tagovi

SuperligaSrbijaFK PartizanIvan Tomić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara