Počinje rekonstrukcija Barse... Od temelja!

Vreme čitanja: 3min | pon. 16.04.18. | 09:46

Prvo renoviranje odbrane, pa onda dalje...

Barselona ima šansu da sezonu završi sa duplom krunom u Španiji, ali i sa rekordom Primere kao jedina neporažena ekipa u istoriji. Ipak, i pored toga ostaje neki gorak ukus poraza u Kataloniji... Eliminacija od Rome u Ligi šampiona će se dugo pamtiti i dugo će boleti.

Umesto da se sprema za polufinale Lige šampiona i napad na novu tripletu, Barselona već sada pravi planove za novu sezonu. A promena u ekipi će svakako biti. I kreću od temelja. Tačnije, od odbrane.

Izabrane vesti

Barselona će sigurno dovesti štopera, s obzirom da Vermalen odlazi, a da bi klub mogao i da napusti Samuel Umtiti kojeg želi Manester Junajted. Francuzu nude više para na Ostrvu i Barsa za sada ne želi da pristane na njegove ucene oko novog ugovora. Katalonska štampa danas tvrdi da su dvojica fudbalera iskočili u prvi plan kao najozbiljniji kandidati za Barsinu poslednju liniju. Jedan je Klemon Lengle iz Sevilje, a drugi je Matijas de Liht iz Ajaksa. Obojica se odavno spominju kao Barsine želje, ali je navodno doneta odluka da klub izađe i sa konkretnim ponudama.

De Liht ima samo 18 godina i najtraženiji je mladi štoper u Evropi. Ono što ga čini idealnim za Barselonu je stil igre. Visok je i jak, ali i tehnički na nivou veznog fudbalera što je idealno za Barselonin način igre. Ajaksova i Barsina kola su slične i nije slučajno što je veliki broj igrača iz Amsterdama karijeru nastavljao u Kataloniji. Barsa vidi De Lihta kao trenutno pojačanje, ali i naslednika Đerara Pikea u perspektivi. Za početak bi zauzeo Vermalenovo mesto i stasavao uz Pikea.

A zamena za Umtitija bi trebalo da bude Lengle koji je drugačiji tip štopera od De Lihta. Više je fizički dominatan i defanzino je kompletniji. Oduševio je ove sezone igrama za Sevilju u Ligi šampiona, ima otkupnu klauzulu od „samo“ 30.000.000 evra i Barselona je spremna da aktivira tu kaluzulu.

Pred De Lihta, još jedno pojačanje iz Ajaksa bi moglo da stigne na Kamp Nou. Reč je o Frenkiju de Jongu, koji igra na sličnoj poziciji kao Buskets. Barsini čelnici su se zaljubili u njega dok su snimali De Lihta. Generalni menadžer Pep Segura i tehnički sekretar Robert Fernandez su dali zeleno svetlo za njegovo dovoenje i sada je sve na predsedniku i treneru.

Vezni red će sigurno biti jači i za brazilskog plejmejkera Artura koji je zimus kaparisan od Gremija za 30.000.000 evra plus bonuse. Dogovor je bio da se Brazilac priključi Barsi narednog januara kao zamena za Inijestu koji bi tada mogao u Kinu, ali Barselona sada razmišlja da i šest meseci ranije povuče Artura kako bi prošao pripreme i bolje se uklopio.

Na kraju, kao šlag na tortu se čeka dovođenje Antoana Grizmana sa kojim je još letos postignut usmeni dogovor. Barsa će rado aktivirati otkupnu klauzulu od 100.000.000 evra za napadača Atletika. Njega već čeka dres sa brojem sedam na Kamp Nou.

(FOTO: Action images)


tagovi

Klemon LengleAntoan GrizmanMatijs de LihtArtur Melo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara