Pod jedan, dva, tri... Nejmar mora da se ponizi i ispuni četiri uslova ako hoće u Barselonu

Vreme čitanja: 3min | pon. 24.06.19. | 16:28

A moraće da prihvati i značajno manju platu od ove koju ima u Parizu

Iz dana u dan je sve više vesti o Nejmarovom povratku u Barselonu i nema sumnje da nas čeka nova transfer-sapunica sa Brazilcem u glavnoj ulozi. Priča sve više i više dobija na težini, a mnogo je prepreka koje moraju biti savladane do konačnog potpisa. Za početak, katalonski mediji pišu da je Nejmar dobio listu zadataka i uslova koje mora da ispuni da bi transfer bio realan.

Naravno, pre svega moraju da se dogovore Barselona i Pari Sen Žermen, ali Barselona neće hteti da dovede Nejmara ni pod tačkom razno ukoliko se Brazilac javno ne izvini navijačima Barse. Pored toga, mora da povuče tužbu koju je podneo protiv kluba, da javno zatraži da će da ide iz Pari Sen Žermena i da prihvati veliko sniženje u plati.

Izabrane vesti

Treba da natera PSŽ da ga proda Barseloni.

Ako Pariski tim ne otvori pregovore oko njegovog odlaska nema se dalje o čemu pričati. I tu Nejmar mora da izvrši pritisak na PSŽ da ga proda, gde ćemo verovatno gledati one čuvene metode kukanja, štrajka i ostalih stvari. I Sveci bi rado da ga se reše, pokazao mu je vrata Al Kelaifi u jednom od intervjua, tako da ovaj deo ne bi trebalo da bude težak.

Moraće da zatraži oproštaj od navijača.

Način na koji je otišao iz Barselone nije bio najbolji, a kod navijača je probudio nezadovoljstvo i razočaranje. Zato će Barselona tražiti od njega da se javno izvini. Jednostavno. Ali ne i lako za nekoga kao što je Nejmar.

Pored javnog izvinjenja, moraće odmah da povuče tužbu protiv kluba koju je podneo pred sudom i u kojoj potražuje od Barse 26.000.000 evra.

U slučaju da ispuni sve navedene uslove, sledi ona koju će osetiti na džepu. Umesto plate od 36.000.000 evra godišnje koliko ima u Pari Sen Žermenu, mora da prihvati smanjenje plate na 22.000.000. Dakle, da prihvati 14.000.000 evra godišnje manje, piše Mundo Deportivo. Ogroman je to novac.

Katalonski Sport piše da je Nejmaru žao što se odlučio da ode u PSŽ pre sve sezone, a i da ga je privukla velika ponuda i mogućnost da bude nosilac projekta koji bi mogao da obeleži eru u Evropi. Ali ga je dočekala malo drugačija realnost.

Sport piše i da je Nejmar već bio u kontaktu sa nekim od bivših saigrača u Barseloni kao i da smatra da sa 27 godina i Lionela Mesija uz sebe može mnogo do kraja svoje karijere. Naravno, ukoliko učini sve što se traži od njega, dobio bi negativan publicitet u Francuskoj.

Pregovore sa Pari Sen Žermenom vodi direktno predsednik Barselone, Đozep Marija Bartomeu. Želi lično da bude umešan u operaciju koja će uljkučivati ogroman novac, moguću razmenu igrača (Filipe Kutinjo), a u isto vreme i konkurenciju u vidu Real Madrida.

PSŽ traži 300.000.000 evra, ali nijedna od dve pomenute ekipe ne želi da da toliki novac, već želi da u priču oko transfera ubaci i jednog igrača. Dani Alves je već objavio da napušta PSŽ, a to u isto vreme znači da se obistinjuje priča o pooštravanju klupske politike u PSŽ-u. Sve to lako može da dovede i do odlaska Nejmara iz kluba.

Barsa ceni Nejmara na cifri od oko 200.000.000. Njegova cena je pala od odlaska sa Kamp Noua od 222.000.000 evra. Nije ispunio očekivanja i zato Barsa želi da plati manje od pomenute cifre. Najrealnije je da još jedan igrač bude uključen u ceo dogovor, a Kutinjo je prvi pik.

FOTO: Reuters


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara