Nikola Čumić (©Star Sport)
Nikola Čumić (©Star Sport)

Podela plena u vojvođanskom derbiju: Spartak vodio, Čumić doneo bod Vojvodini

Vreme čitanja: 4min | sub. 05.11.22. | 20:01

Peti uzastopni susret na kojem Novosađani nisu uspeli da savladaju Subotičane – 1:1

/Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada/

Na samom startu ove sezone Mozzart Bet Superlige, Spartak je u Novom Sadu otkinuo bod Vojvodini i zaustavio je na putu ka "het-triku" pobeda. Večeras u Subotici favorizovani Novosađani su opet propustili šansu da dođu do trećeg vezanog trijumfa, pa se i ovog puta moraju zadovoljiti samo bodom iz vojvođanskog derbija – 1:1 (0:0).

Izabrane vesti

Igrao se 49. minut kada je Spartak iz prve prave prilike na meču stigao do vođstva pogotkom Nikole Srećkovića, koji je tako stigao do svog četvrtog pogotka. Ipak, Novosađani su se vratili u igru pogotkom glavom fantastičnog Nikole Čumića, koji je stigao do svog petog pogotka na desetom nastupu za Staru damu. Iako su krenuli superofanzivno u finišu Novosađani, domaći tim je odoleo, na kraju Zukićev udarac zaustavila je stativa, pa je tako i drugi ovosezonski susret Subotičana i Novosađana završen remijem.

Ovo je peti meč u nizu u kojem Lale nisu uspele da savladaju sastav iz Subotice, pa nastavlju taj post dug više od godinu i po dana. Lale su takođe ovim remijem izgubile i petu upozicju jer ih je prestigao Novi Pazar.

Nisu išli na ruku fudbalerima obe ekipe vremenske prilike na severu zemlje. Padala je jaka kiša u Subotici od početka meča, što je svakako otežavalo igru. Zapretio je ozbiljnije prvi Spartak, preko Srećkovića, koji je šutirao je iskosa iz kaznenog prostora, ali je Carević zaustavio taj udarac.

Posle jedne izuzetno lepe akcije, Vojvodina je uzvratila nekoliko minuta kasnije, ali je udarac Nemanje Nikolića bio isuviše lak zadatak za Filipa Manojlovića.

Imali su gosti više vremena loptu u svom posedu i inicijativu, ali nisu uspevali da dođu do završnice. Bili su Golubovi veoma dobro postavljeni u defanzivi i praktikovali igru sa veoma visoko postavljenom odbranom, što je i dalo rezultat u prvih 45 minuta.

Desetak minuta pre odlaska na odmor, Čumić se našao u najboljoj prilici u prvom delu igre i mogao da nastavi golgeterski niz. Proigrao ga je lepo Malbašić, Čumić je utrčao u šesnaesterac i gađao dalji ugao gola, ali lopta je zamalo završila pored stative.

Domaći su čekali grešku gostujuće ekipe i šansu da ugroze Carevića iz tranzicije. Posebno je Voša pritiskala u finišu prvog poluvremena. Malo je nedostajalo da Lale iz poslednje situacije u prvom delu igre, nakon prekida, dođu do vođstva, ali je Manojlović zaustavio Čumićev udarac, pa se otišlo na odmor bez pogodaka.

Na samom početku prvog poluvremena Spartak je stigao do vođstva pogotkom Srećkovića, iz prve prave prilike na meču. Hrstić je najpre poslao dobru loptu sa desne strane u šesnaesterac, zakasnio je Bjeković, a Srećković sa pet metara poslao loptu kroz noge Lazaru Careviću i stigao do svog četvrtog pogotka u ovoj sezoni.

Već u narednom napadu u veoma dobroj prilici našao se Bjeković, ali je njegov udara odbranio Manojlović i sprečio izjednačenje.

Napadali su Novosađani u nastavku, dolazili do kaznenog prostora protivnika, ali se tada nisu najbolje snalazili.

Probao je Rastavac da osveži vezni red ekipe, pa je ubacio u igru Dejana Zukića.

Nagovestio je izjednačenje najpre Uroš Nikolić odličnim šutem iz slobodnog udarca, ali je sjajno intervenisao Manojlović i skrenuo loptu u korner. Upravo nakon tog udarca iz ugla Vojvodina je stigla do poravnanja. Neko je zakačio loptu koja je preletela do druge stative, gde se našao Čumić i glavom zatresao mrežu Filipa Manojlovića i tako postao najbolji strelac Novosađana.

Krenuli su gosti tada po ceo plen, opet je opasan udarac uputio Uroš Nikolić, ali lopta je završila zamalo pored gola.

U finišu je krenula superofanziva gostujuće ekipe, ušao je Baraj umesto štopera Jeličića, a priliku je dobio i Veljko Simić, ali ni to nije pomoglo.

Fantastičan udarac je uputio Zukić u nadoknadi vremena, Manojlović je samo ispratio pogledom loptu, ali stativa je spasila Spartak.

-------------------------------

SPARTAK – VOJVODINA – 1:1 (0:0)

/Srećković 49 – Čumić 74/

Gradski stadion u Subotici

Gledalaca: 700

Sudija: Lazar Lukić

SPARTAK (4-2-3-1): Manojlović 6 – Tanasin 6,5, Bogićević 6, Baksevanos 5,5, Vitorović 6 – Đurasović 5,5 (od 85. Stanić), Tumbasević 5,5 – Bijelović 5, Šimura 5,5 (od 88. Tošeski), Srećković 6,5 (od 75. Todoroski) – Hrstić 6,5 (od 85. Obradović)

VOJVODINA (4-2-3-1): Carević 6 – Bjeković 6, Jeličić 6 (od 85. Baraj), Vitas 6, Đorđević 6 – Busnić 6, Miletić 6 (od 64. Zukić 6) – Čumić 7, U.Nikolić 6,5, Malbašić 6 (od 85. V.Simić) – N.Nikolić 5,5.

Igrač utakmice: Nikola Čumić (Vojvodina) 7.

-------------------------------

MOZZART BET SUPERLIGA SRBIJE, 18. KOLO

Petak

Mladost GAT - Voždovac 1:2 (0:1)

/Maksimović 61 – Pantović 39, 85pen/

Novi Pazar - Javor 3:1 (0:1)

/Majdevac 53, 85, Joksimović 55 - Pešukić 22ag/

Napredak - Čukarički 0:0

Subota

Radnički 1923 - Radnik 1:0 (1:0)

/Tomić 32/

Radnički Niš - Kolubara 1:1 (0:1)

/Petrov 53 - Vukušić 23/

Spartak Subotica - Vojvodina 1:1 (0:0)

/Srećković 49 - Čumić 74/

Nedelja

15.30: (1,12) Crvena zvezda (10,0) Mladost Lučani (17,0)

19.30: (5,10) TSC (3,50) Partizan (1,75)



tagovi

Nikola SrećkovićNikola ČumićFK VojvodinaSpartak SuboticaMozzart Bet Superliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara