Tražena roba: Pol Pogba
Tražena roba: Pol Pogba

Pogba kao Kutinjo? Ima još 20 dana...

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.08.18. | 09:40

A ima i januarski prelazni rok kada se Barsa sigurno vraća po Francuza ako sada omane

Barselona će nastaviti da juri Pola Pogbu čak i nakon zatvaranja letnje fudbalske pijace 31. avgusta. Španski klub je svestan da je Francuz u lošim odnosima sa upravom i trenerom Mančester Junajteda i prihvatio je činjenicu da Crveni đavoli ne žele da ga prodaju ovog leta, ali namerava da ga dovede u januaru, isto kao što je bio slučaj sa Filipeom Kutinjom prošle godine, objavio je britanski Telegraf

Čitavu operaciju vodi Pogbin agent Mino Rajola, a Katalonci su raspoloženi da se dogovore s njim, pogotovo ako im buckasti menadžer obezbedi da dobiju Francuza za manju sumu nego što je Mančester Junajted platio Juventusu svojevremeno (105.000.000 evra).

Izabrane vesti

Barselonina inicijalna ponuda za Pogbu iznosila je 50.000.000 plus Džeri Mina i Andre Gomes, i naravno glatko je odbijena.

Katalonci će se sigurno vratiti po Francuza u januaru, možda eventualno sledećeg leta, ali će do tada pažljivo pratiti njegovo raspoloženje i pogotovo odnos sa Žozeom Murinjom. Barselona, iako mnogi u to ne veruju, ima para da kupi fudbalera izuzetne cene kao što je Pogba, a to je pokazala i u slučaju sa Antoanom Grizmanom, koji je na kraju izabrao da ostane u Atletiko Madridu iako su bile spremen stotine miliona evra za njega. 

Pozicija Junajtreda je da Pogba nije na prodaju ni po koju cenu, ni u jednom prelaznom roku, a osvajač svetskog prvenstva sa Francuskom je svestan te realnosti.

Pogba bi voleo da ostane na Old Trafordu, ali želi da oseti da ima podršku, a to je moguće samo ako tim bude beležio dobre rezultate i dovodio pojačanja. Tenzija između njega i Murinja postoji, a nju je potvrdio i sam fudbaler posle pobede nad Lesterom.
"Morate da znate jednu stvar. Igrač kog trener stavi u tim treba da bude srećan. Uvek ćete se kao trener bolje osećati nego kada taj igrač nije srećan. To je sve što ću reći."

Pogbin karakter je bio doveden u pitanje od strane Murinja, posle prošlogodišnje eliminacije u Ligi šampiona od Sevilje.

Što se tiče Barselone, njen predsednik Đozep Marija Bartomeu ponovo je sinoć upitan o Pogbi i to po završetku finala Superkupa i trijumfa Katalonaca.
"Nikada ne pričam o imenima iz poštovanja prema drugim klubovima, ali ima još 20 dana do kraja prelaznog roka. Videćemo ko je otišao, a ko treba da dođe. Fokusirani smo na Primeru, a pojačanja su tema za Abidala i Pepa Seguru koji su zaduženi za transfere. Ima vremena, ako se ukaže šansa delovaćemo pravovremeno", poručio je Bartomeu.

Dakle, možda odlučujućih 20 dana za Pogbu, Junajted i Barselonu. A možda sve bude rešeno tek na zimu.

Foto: Action images


tagovi

Pol PogbaLetnji prelazni rok 2018

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara