Saša Ilić i Valeri Božinov
Saša Ilić i Valeri Božinov

Pogled iz lože – Valeri Božinov: Saša Ilić za sportskog direktora Partizana!

Vreme čitanja: 4min | uto. 04.09.18. | 07:45

Uvek zanimljivi bugarski napadač o aktuelnom trenutku crno-belih, Zvezdi, napuštanju Rijeke i odluci da nastavi karijeru

Teško vreme za navijače Partizana. Nema Lige Evrope, nema igre koja garantuje boljitak, nema baš ni mnogo vere da bi ovaj tim mogao da stigne Crvenu zvezdu...

Zabrinutog lica crno-bele posmatra i čovek koji je prirastao za srce Grobarima, odnosom, borbenošću i ljubavi prema klubu. Primetilo se to i u nedelju veče, kad je publika na istočnoj tribini stadiona u Humskoj toplo pozdravila Valerija Božinova, doživljavajući ga kao svog.

Izabrane vesti

Bio je to jedan od snažnijih aplauza pred utakmicu sa OFK Bačkom, na kojoj je aktuelna generacija nastavila da se muči.
"Niko ne može da mi oduzme ljubav prema Partizanu. Volim klub, Beograd i Srbiju, to ne krijem, uvek sam javno govorio i zato mi ovo teško pada. Nije prijatno. Kao navijaču, žao mi je da gledam ovakvu situaciju", uzdiše bugarski napadač, ovih dana stacioniran u Beogradu.

Pogled iz lože bio bi kud i kamo prijatniji da je ekipa Zorana Mirkovića minulog četvrtka napravila podvig u Istanbulu.
"Imao je Parni valjak nesreću na žrebu, izvukao Bešiktaš, da je bilo drugačije prošao bi. Na primer, za turski klub igra Rikardo Kvarežma, košta Portugalac kao ceo naš tim. Moglo je da bude drugačije".

CRNO-BELI, BIĆE BOLJE! ZVEZDO, ČESTITAM!

Žal u Humskoj veći je usled saznanja da je Crvena zvezda drugi put uzastopno izborila jesen pod kapom UEFA. Čak napravila iskorak.
"Bilo bi lepo za srpski fudbal, za Beograd, za sve zajedno, da je i Partizan prošao. Eto, naš večiti rival je ušao u Ligu šampiona. Moramo da budemo sportisti, da čestitamo Crvenoj zvezdi, veliki je uspeh napravila. Nadao sam se i verovao da će Partizan u Ligu Evrope, bilo bi to sjajno i za jedne i za druge, da se svake sedmice gledaju utakmice utorkom, sredom, četvrtkom... To je pravi doživljaj. Nije lepo što smo ispali, međutim, moramo da verujemo da će doći bolji dani".

Kad? Kako? S kim? Mnogo je pitanja... Odgovori se ne naziru. Ili ih, ipak, ima?
"Svaki dan navijam i volim Partizan. Na primer, ako Saša Ilić prekine da igra fudbal, trebalo bi da bude sportski direktor. Da mu daju ozbilnu funkciju. Zaslužio je. Da bude glavni čovek za sport".

Legendarni kapiten je, inače, kročio sa Božinovim u ložu, ali je na poluvremenu odlutao, pa nije čuo kako ga je nekadašnji napadač Partizana (jun 2015 - februar 2017) uzdizao na pijadestal.
"Čudno mi je kad vidim da Saša ne igra u Partizanu! Na primer, ovakve utakmice kao što su protiv Bačke. Ma, Sale njih može žmureći da igra, samo da stoji, deli lopte i namešta golove. Ne znam kakav dogovor ima sa upravom i stručnim štabom, ali... Izvinite, ljudi, ko voli fudbal, razume ga i drag mu je Partizan, mora da pozove Ilića na teren. Bio bi greh da takav majstor, stručnjak za asistencije, završi karijeru“.

KAD VIDIM KO SVE IGRA BIO BI GREH DA ZAVRŠIM KARIJERU

Ilić će u decembru proslaviti 41. rođendan, Valeri u februaru 33, pa se i njemu još „tera lopta“.
"Trenutno sam u Beogradu, čekam da vidim hoće li se nešto desiti ovih dana, nadam se da će da bude to što sam naumio. Odlučio sam još da igram, ne pada mi na pamet da završim karijeru. Pogotovo kad vidim kakvi igrači, na kom nivou i kako igraju. Stvarno bi bila gre'ota da fudbaleri poput Saše Ilića i mene prestanu. Ne bi bilo lepo s moje strane. Ma, bog bi me kaznio kad bih to sad prekinuo karijeru. Moram da nastavim".

Bilo gde da se skrasi, nekadašnji špic Lećea, Parme, Fjorentine, Juventusa, Mančester Sitija, Sportinga učiniće to kao slobodan igrač, pošto je 20. avgusta raskinuo ugovor sa Rijekom.
"Nisam u Hrvatskoj imao problema, ali nisam ni dobio minutažu, iako sam bio profesionalac. Trener Matjaž Kek mi je rekao da se spremim, što sam i učinio, međutim, nisam dobio šansu. Otišao sam kod čelnika, dogovorili smo razlaz na najbolji način. Sa 32 godine bila bi šteta da više ne igram, želim da pokažem kvalitete".

Možda u domovini, jer je jedan od prvih poziva posle misije na Jadranu stigao iz Boteva, sa zanimljivom pozadinom.
"Moj očuh vodi Botev, kao trener izrazio je želju da mu pomognem. Rekao mi je: Valeri, ako ne nađeš ništa, radovao bih se da dođeš kod mene, odigraš do decembra, ostaneš u ritmu. Obećao sam da ću, ako ne pronađem drugi angažman, doći u Bugarsku. Videćemo, ima još nešto na vidiku... Pomogao bih im iskustvom, kvalitetom, iako ne zavisi sve od jednog igrača“, završio je Božinov, uz uveravanje da i njegovom zemljaku Ivanu Bandalovskom (Beroe) teško pada trenutno stanje u Humskoj.


tagovi

Valeri Božinov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara