Mičel (©AFP)
Mičel (©AFP)

Pogled na tešku prošlost s vrha Primere: Rekao sam ženi – vodi me u bolnicu ili ću umreti

Vreme čitanja: 2min | uto. 21.11.23. | 13:18

“Tri godine sam proveo kod psihijatra i malo po malo sredio sam misli”, priznaje šef stručnog štaba Đirone

Đirona i njen trener Mičel apsolutni su hit jesenje polusezone u Španiji. Katalonski klub je posle 13 kola prvi na tabeli Primere sa dva boda više od Reala, četiri od Barselone i čak šest od Atletika, koji istina ima utakmicu manje. Mičel živi svoj san, mada svi ti uspesi nisu došli preko noći.

Naime, nekadašnji fudbaler Rajo Valjekana – tamo je proveo čak 16 godina igračke karijere – u intervjuu Horheu Valdanu, bivšem treneru Reala i Valensije, otkriva da je na početku trenerskog angažmana imao ozbiljnih problema sa psihološkim zdravljem.

Izabrane vesti

I to baš kada je uveo Rajo u Primeru.

Imao sam napade panike. Posle promocije. Taj pritisak koji se stvorio… Plasirali smo se u Primeru i ja sam kolabirao. Bio sam sa suprugom na odmoru i rekao joj: Vodi me u bolnicu ili ću umreti”, priznao je Mičel u programu “Junivers Valdano”.

Nije sve to prošlo preko noći.

Proveo sam tri godine kod psihijatra. I malo po malo, počeo sam da sređujem misli… Vizuelizovao sam, upravljao tim mislima. I sada se trudim da koristim te tehnike da mi se ne bi sve ponovilo”.

Izgleda da funkcioniše. U Đironi nema psihičkih problema. Mada nema ni tog pritiska, bar ne još, jer niko Đironu nije video na vrhu tabele pred početak sezone.

Sada mogu da ostanem koncetrisan na ono što radim. Nemam problem sa novinarima, nemam problem sa navijačima, sa klubom sam 100 odsto saglasan po svim pitanjima, sa sportskim sektorom i više. Za trenera, to je zdrava sredina”.



tagovi

MičelĐirona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara