Poketino još tuguje: Video sam kako Juventus radi sa sudijama...

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.03.18. | 15:58

Menadžer Totenhema još ne može da se pomiri sa eliminacijom i trvdi da je pritisak Anjelija i Marote na sudije uticao na konačan ishod

Totenhem je završio misiju u Ligi šampiona i propustio veliku šansu protiv Juventusa. Spursi su bili na pragu eliminacije italijanskog šampiona, a onda uprskali sve za pet minuta kada su primili dva gola. U dvomeču su bili bolji od Stare dame, pokazali više, ali i platili danak neiskustvu.

Juventus je pokazao šta je šampionski mentalitet i ubitačna završnica. Iskoristio je šanse koje je imao i pokorio Vembli. U Totenhemu još ne mogu da se tako lako pomire sa tim porazom...
„Svi smo razočarani. To je nešto sa čim moramo da se nosimo. Svako to podnosi na različit način. Samo je potrebno vremena da se prihvati. Juče je bilo gore, danas je loše, valjda će sutra biti bolje. Pokazali smo da možemo da se takmičimo protiv finaliste Lige šampiona. Ako pogledate statistiku iz dva meča, videćete da je Totenhem bio bolji tim. Ali statistika, šutevi, posed lopte ne igraju ključnu ulogu u fudbalu, već mali detalji. Sada moramo da razmišljamo o vikendu koji je ispred nas i sledećoj utakmici. Nijedno takmičenje vas ne pita da li ste srećni ili tužni. Ekipa mora da reaguje u sledećem meču“, rekao je Totenhemov strateg Maurisio Poketino na konferenciji za medije uoči duela sa Bornmutom.

Izabrane vesti

Argentinski trener tvrdi i da je zasluge za Juventusovu pobedu idu i na račun arbitara koji su potpali pod pritisak rukovodilaca Stare dame.
„Juventus je specijalista. Imaju naviku da pobeđuju, imaju naviku da pritiskaju sudije. U kulturi tog kluba je da urade sve što mogu da bi pomogli sebi. Ovo je bila velika prilika da naučimo neke stvari. Kako na terenu i van njega. Jer protiv ovakvih klubova igrate dve vrste utakmica - jednu na terenu i drugu van njega. Ne kažem da bi naš gazda Danijel Levi trebalo da bude u tunelu na poluvremenu. Ali od Juventusa smo dobili lekciju na tom polju. Njihov gazda Anjeli je bio u tunelu pre utakmice, a Anjeli i direktor Marota posle utakmice. Video sam na poluvremenu kako vrše pritisak na sudije. Nisu nam dosuđena dva penala u prvom poluvremenu, a za njih je možda bio penal nad Daglasom Kostom. To su ti detalji koji odlučuju ovakve vrste utakmica“, požalio se Poketino.

Ipak, na kraju je istakao i iskustvo Juventusovih fudbalera kao bitan faktor.
„Imaju igrače kao što su Kjelini, Bufon, Barzalji, imaju iskustvo igranja u Ligi šampiona svake sezone, imaju dva finala u poslednje tri godine... To su ogromni plusevi koje mogu da koriste u različitim momentima utakmice“.

(FOTO: Action images)


tagovi

Maurisio Poketino

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara