Ruben Semedo (©Reuters)
Ruben Semedo (©Reuters)

Ponikao u Benfiki, igrao za Sporting, osuđen u Španiji, dao gol Zvezdi - sada ga Žorž Žezus želi na Lužu

Vreme čitanja: 2min | čet. 23.07.20. | 12:54

Ruben Semedo na meti Orlova, zainteresovan i Porto...

Žorž Žezus je odmah po povratku u crveni deo Lisabona počeo da sklapa kockice i razmišlja o igračima kojima bi upotpunio igrački kadar Benfike za narednu sezonu. Prema pisanju portugalskog portala Abola, meta je defanzivac Olimpijakosa Ruben Semedo koji se takođe pojavio na radaru Porta. Pominje se novčani opseg između 5.000.000 i 10.000.000 miliona evra. Krajem 2019. godine klub iz Pireja cenio ga je upravo 10.000.000, ali svi problemi koje je sa sobom donela pandemija Kovida-19 uticali su na Grke da ipak postanu malo fleksibilniji.

Dakle, trener Porta Seržo Konseisao se, poput Žezusa, takođe interesuje i vrednuje Semedove igračke kvalitete, međutim šampion Portugalije nije poslao ponudu na adresu Olimpijakosa, pa se čini da je 189 centimetara visoki defanzivac nešto bliži prelasku u Benfiku. To je za njega ipak poznata sredina, jer iako nije odigrao nijedan meč za prvi tim, proveo je u crvenom dresu tri godine (2007-2010) kao član mlađih kategorija.

Izabrane vesti

Transfer Rubena Semeda na leto 2017. godine iz Sportinga u Viljareal za 14.500.000 evra delovao je obećavajuće, ali od momenta kada je kročio na špansko tlo njegova karijera krenula je silaznom putanjom - svega pet nastupa za Žutu podmornicu. U tom periodu Semedo je glavom bio van fudbala. Osuđen je za otmicu, terećen za nelegalno posedovanje vatrenog oružja, čak je neko vreme proveo u zatvoru, a onda plaćao kauciju za slobodu. Viljareal ga je slao na pozajmice u Rio Ave i Uesku, pre nego što je uspeo da ga se reši i prosledi Olimpijakosu za 4.500.000 evra.

Tokom 2019. godine Semedo se ustalio u redovima grčkog velikana. Odigrao je 27 prvenstvenih utakmica, imao maksimalnu minutažu u grupnoj fazi Lige šampiona, gde je postigao i dva gola. Jedan u Beogradu protiv Crvene zvezde u porazu pirejskih crveno-belih - 1:3.

Partijama u poslednjih godinu dana 26-godišnji Semedo nagovestio je da je preporođen, da može da igra standardno i kvalitetno na evropskoj sceni, pa tako i u portugalskom prvenstvu. Samo da se ne vrati na staro...


tagovi

Ruben Semedo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara