Ponosni Milojević smirivao Italijane: Mirno spavajte, nezgodni smo! Ovako ćemo i protiv Liverpula i PSŽ-a

Vreme čitanja: 2min | sre. 19.09.18. | 08:00

„Neukusno je da pričamo o Kafuu“, kaže Zvezdin trener

Još jedna evropska utakmica i još jedan rezultat za diku Vladana Milojevića.

Počelo je sve od onog duela protiv Sparte iz Praga. Potom, mrežu  crveno-belih na stadionu Rajko Mitić nisu pogađali Keln, CSKA Moskva, Salcburg. I večeras najkvalitetniji od svih nabrojanih - Napoli.

Izabrane vesti

Jeste Zvezda krvarila, ali nije želela da odustane. Mnogo razloga za zadovoljstvo pedantnog stručnjaka.
„Lepa fudbalska predstava, sigurno je lepo vratiti se na ovaj nivo i imati ovakvog rivala. Bilo je fantastično, moji su utisci fenomenalni. Svako ko se bavi fudbalom, živi za ovakve rivale. Šta reći o Napoliju? Vrhunski igrači, vrhunski trener. Bore se godinama za 'skudeto'. Imali smo plan. Mnogo toga smo dobrog uradili. Potrebno je da vidimo gde smo. Imamo samo jednog ili dva igrača iz Lige šampiona. Mogu da budem zadovoljan. Znali smo da će Napoli imati posed. Oni to imaju i protiv Lacija, Fjorentine, Milana… Pokušali smo da ih ugrozimo preko kontri. Na početku smo lako gubili loptu. To su neke stvari koje će se popraviti. Čestitam igračima i navijačima. Otišla je lepa slika Srbije i Beograda. A mi se okrećemo drugim utakmicama“, poručio je Vladan Milojević.

Italijanski kolega je čestitao Milojeviću na remiju i pitao ga da li je očekivao bolji Napoli.
„Oni su i u prethodnim mečevima igrali na ovakav način… Oni imaju veliki roster, nije bitno da li igraju Ruiz ili Hamšik. Očekivali smo ovakve napade. Želeli smo da se odbranimo, a posle da uradimo nešto više."

Zvezda je uzela bod i ostvarila neki mini cilj, a to je da se pomakne od nule.
„Nama je prva utakmica posle 26 godina u ovakvom takmičenju. Kada nekog upoznate posle 26 godina nije vam svejedno. Mnogo ćemo naučiti od ovakvih ekipa. Nemojte da prejudiciramo neke stvari, da pričamo kako su svi oni od krvi i mesa… Da pričamo kakav Napoli, kakav PSŽ… Da, oni su bolji od nas, ali nemojte da pričamo o tome, da li ćemo uzeti bod ili 15 boda“.

Italijani su  postavili direktno pitanje - možemo li da mirno spavamo, da li će Crvena zvezda igrati ovako protiv Liverpula i PSŽ-a?
„Mirno spavajte. Nezgodna smo ekipa“.

Još malo je analizirao greške u svom timu.
„Nekada vas rival natera da pogrešite. Oni imaju fantastičan presing sa brzim igračima. Neverovatni su. Tako su pozicionirani da vas odmah kažnjavaju. Pokušavam to stalno da pričam. Naše prvenstvo sa ovim nema veze. Nije samo reč o kvalitetu, već o načinu igre. Ovde imate savremeni fudbal, pasove po vertikali. Kod nas u Srbiji bi Albiol i Kulibali igrali ofanzivne vezne“.

Zvezdin trener je istakao da je sa Boaćijem sve uredu i objasnio izostanak Kafua.
„Ne volim da pričam o igračima koji ne igraju. Oni su profesionalci. Ja tako vidim i ja imam plan. Imamo veliki roster, ostavili smo van protokola i one koji su zaslužili šansu. Neukusno je da pričamo o tome."

Foto: MN press


tagovi

Vladan Milojević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara