Ranko Popović (©Starsport)
Ranko Popović (©Starsport)

Popović: Milina je bilo gledati treninge, samo ne znam ko im je rekao da tri boda kod kuće i na strani nisu ista

Vreme čitanja: 4min | pet. 20.10.23. | 15:47

„Pozivam navijače da dođu u što većem broju, kako bismo pokazali da uzajamno guramo jedni druge i da hoćemo da napravimo jednu bolju priču“, poručuje strateg Vojvodine pred meč s Radnikom u Novom Sadu

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Završena je još jedna reprezentativna pauza i nakon dve nedelje nastavlja se trka u Mozzart Bet Superligi. Vojvodina je u prethodnom kolu skliznula sa pobedničkog koloseka, nakon što je poražena u Novom Pazaru (1:3), te je pred Novosađanima bilo veoma mnogo posla da otklone anomalije u igri pred nastavak sezone. U taboru Lala su i više nego zadovoljni onim što je urađeno u prethodnih desetak dana i veruju da će pobednički ritam uhvatiti već protiv Radnika na „Karađorđu“ (nedelja, 18.00, TV Arena Sport 1).

Izabrane vesti

Čeka nas jedan disciplinovan protivnik, koji je možda najbolje defanzivno organizovan. Imali smo dve nedelje da se posvetimo radu i bio bih presrećan ako budemo videli deo onoga što su momci radili na treninzima ove nedelje. To kažem sa velikim zadovoljstvom, a potrudićemo se da to u nedelju vidi ceo stadion. Igra, odnos, zalaganje, sve je tokom ove pauze bilo dijametralno suprotno od drugog poluvremena u Novom Pazaru. S nestrpljenjem očekujem da vidim da li će ekipa da ponovi to protiv Radnika”, rekao je šef stručnog štaba novosadske Stare dame Ranko Popović na konferenciji za medije.

Vošin strateg još jednom se osvrnuo na loše partije svojih izabranika kada igraju na strani. Poslednji u nizu neuspeha bio je u Novom Pazaru (1:3) u prošlom kolu.

Ne znam gde su igrači edukovani, kako su fudbalski vaspitavani, ko im je rekao da tri boda kod kuće i na strani nisu ista i da igra treba da bude drugačija. Ako znaš da igraš fudbal, onda igraš uvek onako kako treba da igraš. Znam da momci imaju mnogo potencijala, ali moraju da budu spremni da ga daju, ne mogu to kao kleštima da iz njih izvlačim. Ove nedelje je stvarno bilo sve na nivou. Jesam optimista, ali i realista, nisam euforičan, ali je bila milina gledati kako rade. Shvatili su neke stvari, ali to sve treba da prebacimo i na teren. Dres Vojvodine je mnogo teži nego nekog drugog kluba. Igrači moraju da budu svesni toga, a mi smo tu da im pomognemo. Svako ko je normalan i ko je bio na terenu u drugom poluvremenu u Novom Pazaru, ko je bio posle na sastanku, ima dovoljnu motivaciju da obuče dres i zna šta treba da radi”.

Popović je pozvao navijače da dođu u što većem broju i pruže im podršku u aktuelnom momentu.

Želim da javno poručim našim navijačima da dođu u velikom broju, jer su nam zaista potrebni. Zapravo, uvek su nam potrebni, ali želimo da naprave lep ambijent i da pokažemo da uzajamno guramo jedni druge. Obično ovo ne radim, ali želimo da uradimo na terenu nešto zbog čega će oni želeti da nam se pridruže. Hoću da dođu kako bismo pokazali da smo zajedno, da možemo i hoćemo da pravimo novu i bolju priču za sve nas”, završio je strateg Vojvodine Ranko Popović.

BOLINGI OTPUŠTEN NA KUĆNO LEČENJE

Napadač Vojvodine Džonatan Bolingi, koji je više od mesec dana proveo na lečenju na Institutu za plućne bolesti u Sremskoj Kamenici, otpušten je na kućno lečenje.

Videli smo se ovde pre 35 dana, kada smo bili svi zabrinuti, jer je Džonatan Bolingi bio smešten na Institut za plućne bolesti zbog izuzetno teškog zdravstvenog stanja. Bio je životno ugrožen i tada su sati odlučivali o sudbini njegove terapije. Sada je povod sasvim drugačiji, mnogo smo bolje raspoloženi, jer je njegovo stanje stabilizovano do te mere da može da nastavi sa terapijama u kućnim uslovima. Otpušten je iz bolnice i sada sleduje rehabilitacija. Poznajući njega kao pravog borca sa terena, verujem da će i ovo drugo poluvreme njegove utakmice privesti uspešno kraju, uz pomoć svih nas u klubu i njegovih najbližih. Stanje je dobro, stabilno, ali je pred njim dugačak put do potpunog oporavka”, poručio je Borko Vukosav, klupski doktor FK Vojvodina.

Veliko zadovoljstvo zbog poboljšanja zdravstvenog stanja svog igrača izrazio je i Vošin trener.

Zahvaljujem se našem medicinskom timu i svim ljudima koji su pomogli u Institutu za plućne bolesti da Boli danas bude kod kuće, što nam daje nadu da će se vratiti na teren, kada njegovo to zdravstveno stanje to dozvoli. I ja sam ga posetio i još uvek su mi u glavi one njegove oči, kada mi je stisnuo ruku i rekao: ‘Treneru, ja ću da se vratim’. U šali sam mu odgovorio da sutra u 14 časova krećemo u Novi Pazar i da ako se ne pojavi, plaća kaznu. Bolingi ima neverovatnu volju i ta njegova energija nam je potrebna”, rekao je Ranko Popović.


tagovi

Ranko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara