©Star Sport
©Star Sport

Popović: Pola drugog poluvremena se nije igralo, a nadoknada šest minuta - nekog treba da bude sramota

Vreme čitanja: 3min | ned. 17.09.23. | 14:23

"Fudbalerima Spartaka čestitam na pobedi, na pametnoj igri, za moj ukus previše zadržavanja i valjanja. To je ružno, ali ne sa njihove strane, nego što je to dozvoljeno", kaže trener Vojvodine

Ostvario je Spartak dragocenu pobedu i tako pobegao sa dna tabele, može se reći i na najslađi mogući način. Jer iako su tri boda uvek dobrodošla, naravno da veći vetar u leđa i veću satisfakciju pruža pobeda nad velikim rivalom.

Vojvodina jeste bila dominantnija većim delom utakmice, nizali su Novosađani prilike, ali nedostajalo im je fudbalske sreće. Stara dama je u nizu od šest utakmica bez pobede nad Spartakom. Poslednju pobedu nad Golubovima u prvenstvu upisala je 2020. godine, dok je nakon toga slavila samo u četvrtfinalu Kupa Srbije (2-1).

Izabrane vesti

Očigledno je da ekipa nije ukomponovana i da će imati Ranko Popović na čemu da radi kako bi u potpunosti probudio Novosađane.

Na konferenciji za štampu imao je samo reči hvale za svoje momke uprkos porazu:

"Ovo je jedna od onih utakmica kada uradite na terenu sve kako treba, a rezultat vas ne isprati. U principu nemam šta da zamerim mojim momcima, eventualno manjak koncentracije u nekim situacijama, ali u ovom trenutku od njih ne mogu više da tražim. Znam da je za Vojvodinu malo, što se rezultata tiče, ali način na koji smo igrali, na koji smo dolazili do šansi, kao i promašaji koji su bili manje više igrački, ajde ne mogu da kažem, ružno je malo, ljudi kod nas nisu navikli na takve stvari. Osim rezultata, sa svim sam zadovoljan u igri. Gol nas košta u ovom trenutku malo više, ali ako budemo nastavili ovako da igramo, da imamo ovakav odnos, ne može svaka utakmica da bude ovakva", poručio je Popović.

U nastavku izjave dotakao se intenziteta utakmice i problema srpskog fudbala:

"Fudbalerima Spartaka čestitam na pobedi, na pametnoj igri, za moj ukus previše zadržavanja i valjana. To je ružno, ali ne sa njihove strane, nego što je to dozvoljeno. Meni je žao što posle poraza pričam o tome, jer gubim malo na smislu, ali ovo nema veze sa porazom. Igralo se šet minuta nadoknade, pola poluvrema se nije igralo zbog ovoga, neko treba da se zamisli i nekoga da bude sramota. Mene nije sramota kako su moji momci igrali, svim ostalim osim rezultata sam zadovoljan".

Sa druge strane Spartak je pružio do sada najbolju partiju u dosadašnjem delu sezone. Međutim veliki problem ostaje zadnja linija, koja je u pojedinim trenucima ove utakmice delovala totalno rastrzano, pa samo zbog sjajnog golmana Manojlovića nije bila kažnjena za to.

Aleksandar Keržakov, šef struke Spartaka zadovoljan je svojim momcima, ali imao je šta i da im zameri:

"Imali smo tešku utakmicu, dosta vremena smo bili u podređenom položaju, mada smo tačno znali da će ovakva utakmica i biti, pripremili smo se za to.Hoću da čestitam svojoj ekipi na uloženoj energiji, dobroj koncentraciji prilikom prekida. Iskoristili smo šanse koje smo imali, protivnik na našu sreću svoje prilike nije iskoristio, ali fudbal je takav. Zahvaljujem se svim navijačima koji su bili na stadionu večeras. Zadovoljni smo rezultatom, ali zabrinjavaju me situacije koje su se dešavala pred našim golom", poručio je Keržakov.

U sledećem kolu, Spartak će ponovo biti domaćin. Ovoga puta na megdan golubovima dolaze voždovački Zmajevi.


tagovi

Ranko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara