Gradski stadion u Novom Pazaru (©Starsport)
Gradski stadion u Novom Pazaru (©Starsport)

Popović: Želimo da Zvezda ponovo oseća nelagodu kada dolazi u Novi Sad i da opet imamo pravi derbi

Vreme čitanja: 4min | pet. 24.11.23. | 14:27

“Bilo bi lepo da tribina nagradi naš trud, malo smo dobili nagrade za sve što smo uradili”, poručuje Vošin strateg pred okršaj sa šampionom

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Novog Sada)

Pobedom nad TSC-om u gostima (2:1), Vojvodina je pokazala da može da se nosi sa ekipama iz samog vrha tabele, a u naredna dva kola Novosađane očekuju veliki izazovi protiv beogradskih “večitih”.

Izabrane vesti

Stara dama će pokušati da na krilima pomenutog trijumfa u vojvođanskom derbiju pomrsi račune i šampionu Crvenoj zvezdi, sa kojom će odmeriti snage u Novom Sadu (subota, 16.00, TV Arena Premium 1).

"Ovo je lepa prilika za sve nas da pokažemo ono što smo radili do sada, da to nadogradimo i napravimo korak dalje. Ne treba trošiti reči na Zvezdu, s obzirom na to kakav igrački kadar imaju i da igraju Ligu šampiona. Na svakoj poziciji imaju po dva-tri odlična igrača i koga god da izvedu, to je sastav koji se bori za titulu. Međutim, verujem da ćemo imati odgovor. Tokom ove pauze, bez obzira na sve probleme, a bilo ih je i sa vremenskim uslovima, imam minimalne primedbe. Radili smo dobro, a ja više volim da radimo nego da pričamo i da to pokažemo na terenu, pa neka bude tako i sutra", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Ranko Popović na konferenciji za medije.

Vojvodina već deset godina nema pobedu nad Crvenom zvezdom u Novom Sadu, ali se Popović ne obazire na to.

"Ne interesuje me taj podatak, nisam bio tu proteklih 10 godina i ne bih se bavio statistikom. Ovo nije neka prepotencija ili arogancija, nego takmičarski stav. Radimo na tome da uvek idemo na pobedu. Bez uvrede, želimo da ovo ponovo bude pravi derbi i da Zvezda od ovog trenutka počne da oseća nelagodu kada dolazi u Novi Sad".

Strateg Stare dame je zadovoljan načinom na koji njegova ekipa u poslednje vreme dolazi do rezultata.

"Bitno je i šta smo pokazali, a ne samo rezultat. Intersuje me način na koji smo do njega došli do i daje mi za pravo da očekujemo Vojvodinu takmičarski raspoloženu, koja će da igra jednako i kod kuće i na strani. Želimo da igramo napadački, disciplinovano i pre svega takmičarski, a ako bude tako, možemo da očekujemo dobar rezultat".

Popović je imao poruku i za navijače.

"Ovo je jedan proces i nadam se da se vidi dobrim delom ono što hoćemo da implementiramo, a znam ka čemu težimo. A tu smo potrebni svi, i naša ideja, ali i realizacija. A to moraju da urade igrači. Ponavljam, dobro su radili, bez obzira na loše vremenske uslove i bilo bi lepo da se to vidi i da to prepozna tribina, te da odgovori na pravi način. Biću dosadan sa tim, ali ako znaju da kritikuju, neka znaju i da nagrade, a mislim da smo malo nagrade dobili za sve što smo uradili".

U prošlom kolu Stara dama je ostvarila veliku pobedu na strani protiv TSC-a (2:1), ali Vošin strateg ističe da sad ne smeju da stanu.

"Ako budemo razmišljali kao da smo već ispunili ciljeve, onda ne treba ni da izlazimo na teren. Jedina brojka koja me intersuje jesu tri boda i način na koji ćemo do toga doći. Ovakve utakmice obično izvlače velike reči i obećanja, ali nisam pristalica toga. Ja sam za velika dela, a ona počinju malim stvarim, a znači da treba da izađeš na teren, da daš sve od sebe i pokažeš želju za pobedom. Treba da si svestan veličine onoga koga zastupaš i kad sve to objediniš s onim zbog čega si počeo da igraš fudbal, pa da možeš da dočekaš Zvezdu i da joj se suprotstaviš, uradio si veliku stvar. Treba da svi imamo takav odnos. Ova utakmica treba da služi za uživanje i da bude praznik za sve ono što su oba kluba uradila kroz istoriju da bi napravila ime. Naše ime je veliko zbog zasluga iz prošlosti, pa je red na nas da mu damo drugi sjaj".

Trijumf u Bačkoj Topoli dao je dodatni implus četi Ranka Popovića, koji naglašava da samopouzdanje mora da raste i posle svakog treninga.

"Samopouzdanje jeste poraslo, jer lepo je kad dobiješ takvog rivala, direktnog konkurenta u gostima. Bilo je lepo videti u kakvom su raspoloženju trenirali, ali treba stalno da imamo takav stav. Razlika između mečeva sa Železničarom (2:2) i TSC-om (2:1) jeste što smo ovog puta imali fokus svih 90 minuta i nismo ga gubili. Svi smo sve vreme želeli isto i to je ono ka čemu težimo, a ne da delimo protivnike na velike i male, takvih nema u ovoj ligi, jer svaka utakmica nosi tri boda. Bilo bi pogrešno da nam neka utakmica podiže, a neka druga spušta samopouzdanje. Treba da se baziramo na ono što radimo na svakom treningu, teren ne laže, a te ostale priče me ne zanimaju, to nije deo mene i mog rada".

Novosađani pred derbi sa Zvezdom imaju i kadrovskih problema.

"Imamo nažalost nekih povreda, videćemo da li će moći da se to reši do sutra, mislim da neće, ali to nas prati od početka. To je prilika za nekog drugog i ka tome težimo, da povećamo broj onih na koje možemo da računamo u ovako suženom kadru", završio je trener Lala Ranko Popović.


tagovi

Ranko Popović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara