Lars Lagerbek (©Reuters)
Lars Lagerbek (©Reuters)

Poraz od Srbije napravio rascep u Norveškoj, Lagerbek i Serlot u klinču

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.10.20. | 15:21

Oštre reči, pa izvinjenje sa obe strane

Pritajena nezadovoljstva koja su se kuvala ispod površine, eksplodirala su u taboru reprezentacije Norveške nakon poraza od Srbije.

Orlovi su sa 2:1 slavili u Oslu i plasirali se u finale baraža za Evropsko prvenstvo, a Norvežani su ostali da ližu rane i da čekaju još četiri godine za novu šansu da se nađu na šampionatu kontinenta.

Izabrane vesti

Ali, poraz nije prihvaćen mirno. Buknuo je sukob između selektora Larsa Lagerbeka i golgetera Aleksandera Serlota. Ta tiha netrpeljivost datira još od pre dve godine i utakmice na Kipru, kada je Serlot promašio prazan gol, mada je Norveška dobila utakmicu. Međutim, uticalo je na njegov status u timu, minutaža mi nije rasla ni kada je u Turskoj postao kralj strelaca. I moralo je da pukne.

Nakon poraza od Srbije Serlot je rekao u kameru:

Ovako više nikada nećemo igrati“, podvukao je Serlot, a u svlačionici je rekao selektoru Lagerbeku i njegovim pomoćnicima da su – nesposobni!

Strateg Norveške mu je uzvratio rečima:

Nisi bio tako prsio pre dve godine na Kipru kad si promašio onu šansu!

Ostatak ekipe je smirio tad duhove, Norveška je dobila dve naredne utakmice u Ligi nacija, ali tenzija u vazduhu je ostala. Pod uticajem Fudbalskog saveza Lagerbek i Serlot su se javno izvinili, ali...

Vremešni stručnjak, izgleda, može da oprosti, ali ne može da zaboravi.

Za 30 godina karijere nisam doživeo takvo nepoštovanje. Da igrač toliko pređe linuiju. Imao sam mnogo diskusija sa fudbalerima, oko taktike, stvari vezanih za utakmice, ali nikada nešto ovako, nešto što prevazilazi sve granice“, priznao je Lagerbek.

Nije isključeno i da selektor dobije zahvalnicu od Fudbalskog saveza nakon što se narednog meseca završi drugo izdanje Lige nacija.


tagovi

Liga nacijalars lagerbekAleksander Serlot

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara