Riki Puđ (© Reuters)
Riki Puđ (© Reuters)

Porto pita Barselonu: Može Riki? Puđu se ne ide sa Nou Kampa

Vreme čitanja: 2min | pon. 28.09.20. | 15:54

U igri je pozajmica

Serhio Buskets je godinama nedodirljiv, mada mu je Ronald Kuman predočio kako će mu se uloga promeniti. Frenki de Jong je označen srcem tima, mladić na kome bi mogla da se gradi budućnst. Miralem Pjanić je stigao iz Juventusa sa zadatkom da bude ono što je predstavljao Brazilac Artur. U takvim okolnostima Riki Puđ je tek četvrta opcija novog šefa stručnog štaba za mesto zadnjeg veznog. Bez obzira na nagoveštaje kako će se politika promeniti, mladi igrači forsirati, utisak je da se 21-godišnji vezista neće naigrati fudbala ove sezone u Barseloni.

Mogao bi u – Portu. Prvak Portugalac pikirao je izdanka čuvene La Masije i prema pisanju Rekorda narednih dana obratiće se Kataloncima sa idejom da ga dovede. U pitanju bi bila pozajmica do kraja sezone, bar je takav plan kluba sa Dragao stadiona, a da u papire ubaci u fiksna cena po kojoj bi imali pravo da ga otkupe.

Izabrane vesti

Trener Zmajeva, Seržo Konseisao nudi Puđ više minuta nego što bi dobio u Barseloni i priliku da igra bar šest mečeva u grupnoj fazi Lige šampiona, što je luksuz kakav sadašnji poslodavci ne mogu da mu garantuju. Čak je i Ronald Kuman s početka prelaznog roka savetovao Puđa da se otisne na pozajmicu, gde bi igrao redovno, stasao, a onda se na velika vrata vratio na Nou Kamp.

No, prema informacijama iz Katalonije, Riki Puđ neće ni da čuje. Nema to veze sa Portom ili Konseisaom, već sa uverenjem da će se ove sezone nametnuti i ubediti Kumana kako je vredan pažnje. Možda u njemu stvarno ima toliko talenta, ali činjenica da je minule takmičarske godine skupio tek 507 na terenima La Lige ne daje mu prevelike šanse ni u ovoj. Primera radi, u nedelju veće je ceo meč sa Viljarealom presedeo na klupi, iako je favorit već posle 45 minuta vodio 4:0.

Puđu se ne ide, međutim, Barselona će svakako gledati da rastereti kadar do kraja prelaznog roka, 5. oktobra. Porto se nada da će dobiti, za njega, vredno pojačanje.


tagovi

Riki PućLetnji prelazni rok 2020

Obaveštavaj me

Barselona

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara