Haland (©Reuters)
Haland (©Reuters)

Poruka iz Dortmunda: Pouzdano znamo da Real hoće da uzme Halanda

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 17:27

„Nadam se da će kao Levandovski jednom osvojiti Ligu šampiona“, kaže Vacke, direktor Borusije

Zimski prelazni rok je pred vratima i temperatura je već počela da raste. Kilijan Mbape, Dušan Vlahović, Erling Haland se već vode kao zvezde „pijace“ u najavi, samo je pitanje da li će novi klub imati već u januaru ili će se čekati leto.

Uglavnom, od trojice pomenutih, za dvojicu je Real Madrid vrlo zainteresovan. To da će Mbape obući dres Kraljevskog kluba se doživljava kao gotova stvar, ali svi su izgledi da neće biti jedini.

Izabrane vesti

Hans-Joakim Vacke, sportski direktor Dortmunda je u intervjuu za Bild otkrio da je Real Madrid zaista zainteresovan da dovede Erlinga Halanda, prvu zvezdu nemačkih žuto-crnih. Ni cena nije velika, fiksnih 75.000.000 evra, koliko je sada otkupna klauzula za Norveženina, više nije ni sam vrh transfera u svetskom fudbalu.

Gde god da odete, svi pričaju o Halandu. Jedino što znam sa sigurnošću je da je Real Madrid veoma zainteresovan za njega. A, mogu da nabrojim još 25 klubova! Ipak, ovo za Real je činjenica“, rekao je Vacke.

Bez obzira na sve u Dortmundu se ne predaju. Nadaju se da bi Haland mogao da ostane još koju godinu u klubu.

Može da se desi da Erling ode, ali možda i ostane. Pre nekoliko dana sam imao dobar razgovor sa Minom Rajolom (Halandovim menadžerom, prim.aut.), tema je bila Halandov razvitak generalno gledano. Kao što je to sa Levandovskim, nadam se da ću jednog dana biti ponosan na Erlinga kada osvoji Ligu šampiona. A, lično bih voleo kada bi se malo duže zadržao u Bundesligi. Rajola je pametan momak, on zna šta radi“.

Jedno od pitanja za direktora Dortmunda je bila mogućnost da se u klub jednom vrati Jirgen Klop.

Može uvek da se vrati, ako to poželi. Naravno, ne može da se vrati kao trener u bilo kojem trenutku. Ali, svako ko poželi da ponovo bude deo Dortmundove porodice, vrata su mu otvorena. Uostalom, Klop i ja često razgovaramo i mislim da njemu nije plan da doživotno bude trener. Ako u nekom trenutku kaže da je završio karijeru i da želi da se bavi nečim drugim, naći ćemo mu već nešto u klubu. Samo moram da priznam da su šanse za tako nešto vrlo male“.

Što se tiče šampionske trke sa Bajernom, ona je maltene već sada izgubljena za crno-žute.

Rekao bih da u ovom trenutku ne možemo da se merimo s njima. Nama je bio plan da im se približimo ove sezone, samo što mora i Bajern to da „dozvoli“. Ako bismo podigli naš budžet do Bajernovog, mogli bismo da se nosimo s njima, ali posle toga bih morao pravo u banku na sastanak sa našim krediterima. Umem da čitam tabelu, vidim koliko zaostajemo za našim rivalom, međutim, neću još da mu čestitam titulu“, poručio je Vacke.


tagovi

Erling HalandHans Joakim VackeBorusija DortmundReal Madrid

Obaveštavaj me

Dortmund
Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara