Ćiro Imobile (©Reuters)
Ćiro Imobile (©Reuters)

Posle 13 godina Zlatna kopačka se vraća u Italiju

Vreme čitanja: 1min | čet. 30.07.20. | 09:57

Ćiro Imobile pred pobedom

Ispada da je za Seriju A 13 srećan broj. Jer baš toliko će vremena proći između dve Zlatne kopačke, poslednje koja je osvojena 2007. i nove, koja će stići na kraju ove sezone.

Ćiro Imobile je od srede veče novi najbolji golgeter Starog kontinenta. Ubojiti strelac Lacija je postigao het-trik protiv Verone, pa gol protiv Breše i time je došao do zbira od 35 pogodaka u Seriji A ove sezone, a ostalo je da se odigra još jedno kolo.

Izabrane vesti

Sada je jasno da se Zlatna kopačka vraća u Italiju, jer je Robert Levandovski ostao iza Imobilea sa 34 gola, dok jedini ko bi u teoriji mogao da stigne golgetera Lacija je Kristijano Ronaldo, koji ima 31 pogodak na saldu, ali i on da slavi, nagrada bi svakako stigla na "čizmu".

Poslednji fudbaler iz italijanskog prvenstva koji je bio najbolji evropski strelac je Frančesko Toti, koji je 2007. godine trijumfovao sa 26 pogodaka.

Ipak, za Imobilea nije kraj izazovima. U poslednjem kolu, na utakmici protiv Napolija pokušaće da makar izjednači rekord italijanskog šampionata koji drži Gonzalo Iguain, koji je u sezoni 2015/2016 postigao 36 golova. On tada nije bio Zlatna kopačka Evrope, jer je Luis Suarez dao 40 golova za Barselonu.

Najviše golova u sezoni, rekord Zlatne kopačke, drži Lionel Mesi, koji je 2012. godine slavio sa čak 50 pogodaka u Primeri.


tagovi

Ćiro ImobileLacioKristijano RonaldoZlatna kopačka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara