Zeki Čelik (Ⓒasroma.com)
Zeki Čelik (Ⓒasroma.com)

Posle dva Srbina, Turčin je treće pojačanje Rome

Vreme čitanja: 2min | uto. 05.07.22. | 11:06

Zeki Čelik potpisao četvorogišnji ugovor sa Vučicom

Potpisala je Roma Nemanju Matića i Mileta Svilara prethodnih dana kao slobodne igrače, a nakon ozvaničenja srpskih snaga, na Olimpiko je stigao i Turčin. Vučica je prvi put ovog leta trošila novac na transfere - Zeki Čelik je Lilu plaćen 7.000.000 evra, potpisao je četvorogodšinji ugovor i zadužio dres sa brojem 19.

Imajući u vidu da ga je Lil pre četiri godine doveo za 2.500.000 evra iz Istanbulspora, možemo da konstatujemo da je lepo zaradio na momku koji mu je takmičarske 2020/21 pomogao da osvoji titulu šampiona Francuske. Pritom su Doge zadržale pravo na 15 odsto od naredne prodaje. A ukoliko se Turčin pokaže u Italiji, nije nemoguće da ga čeka ozbiljan transfer budući da ga Transfermarkt nakon potpisa za Vučicu procenjuje na 18.000.000 evra.

Izabrane vesti

"Čast mi je što ću zaigrati za ovako važan klub. Imam velike ambicije i želju da doprinesem klupskom uspehu. Spreman sam i fokusiran, nikada ne odustajem i od mene nikada nećete videti da se ne borim na terenu", bile su prve reči Čelika nakon potpisa za Đalorose.

Sada Žoze Murinjo raspolaže sa dva desna beka, a Turčin je postao konkurencija Riku Karsdorpu koji je izneo najveći teret na desnoj strani tokom prošle sezone.

Čelik je za četiri godine na stadionu Pjer Moro odigrao blizu 150 utakmica za Lil, preciznije 143 postigavši osam i namestivši 14 golova. Roma je takođe dobila beka koji u CV-ju ima 13 nastupa u Ligi šampiona.


tagovi

RomaZeki ČelikLetnji prelazni rok 2022

Obaveštavaj me

Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara