Poslednja analiza PSŽ-a: Bez Nejmara su 30 posto slabiji, valjda će se na Marakani odmarati i Rabio

Vreme čitanja: 2min | čet. 06.12.18. | 13:26

“Utakmica protiv Liverpula je promenila Zvezdinu priču, vidim šta ovde pričaju po novinama”, kaže za MOZZART Sport štoper Strazbura Stefan Mitrović posle remija sa Svecima

Tri postignuta gola i samo dva osvojena boda. To je učinak fudbalera PSŽ-a na dve prethodne prvenstvene utakmice protiv Bordoa i Strazbura. Optimisti bi rekli da su Sveci načeti i da Crvena zvezda ima priliku da pripredi još jednu senzaciju i izbori pozitivan rezultat protiv Parižana u okviru šestog kola Lige šampiona.

Izabrane vesti

Naravno, i poslednji rezultatski podbačaji Svetaca imaju naličije. Povreda Nejmara u Bordou uzdrmala je Tuhelov brod, njegov izostanak bio je vidljiv i u duelu sa Strazburom… Ekipa za koju igra potencijalni reprezentativac Srbije Stefan Mitrović (izostao zbog suspenzije) imala je priliku da stigne do celog plena. Dugo je vodila, ali je ulazak Mbapea pokrenuo Svece. Videlo se da Tomas Tuhel želi da izbegne poraz.

Iskusni štoper u razgovoru za MOZZART Sport je ohrabrio igrače Crvene zvezde i poručio kako veruje da naš šampion može da ponovi Strazburovo izdanje. Naravno, apostrofirao je da će crveno-belima biti potrebna i doza sreće.
“Naravno da Crvena zvezda ima šansu da dođe do pozitivnog rezultata. Bitno je da ne primi gol u uvodnoj fazi meča, kao i da igračima PSŽ-a ne bude dan. Ili da budem još precizniji: Ne mora da im uđe svaki slobodnjak kao u Parizu. Protiv nas su imali dve slobodna udarca iz istih pozicija. Promašili su”, poručuje u razgovoru za naš portal Stefan Mitrović.

Nije otkrio bivši Zvezdin đak nešto epohalno opaskom kako bi bilo poželjno da u Beograd ne istriči neko od najvećih asova PSŽ-a.
“Svi znate da Nejmar i Mbape prave najveću razliku. Ako ne igra jedan od njih, slabiji su 30 posto. Videlo se to i protiv nas. Nije bilo Nejmara, Mbape je ostao na klupi. Mi smo bili odlični tokom prvog poluvremena. Imali smo kontrolu. Baš smo dobro odigrali, vodili. Ulaskom Mbapea su nas pritisli. Šteta što su nam dali gol dok smo imali igrača manje na terenu. Posle su nam poništili pogodak. Baš šteta”.

Mbape, Nejmar, Kavani… Ne završava se analiza Stefana Mitrovića pominjanjem trojice nabrojanih asova.
“Verujte mi, njima je Rabio motor tima. Strašan igrač, baš strašan. Međutim, koliko sam shvatio ne igra mnogo, jer neće da produži ugovor. Nadam se da ću Tuhel da ga izostavi i na Marakani”.

Do 6. novembra Crvenu zvezdu su gledali kao liliputanca u Ligi šampiona, ekipu koja je došla u krem društvo kako bi samo igrala i učila. Međutim, stradanje Liverpula otvorilo je oči ljudima u Parizu.
“Svesni su šta ih čeka u Beogradu, da će biti jako teško. Utakmica sa Liverpulom je promenila Zvezdinu priču. Vidim njihove izjave po novinama, nije im svejedno. Uopšte im nije svejedno. Čak su “namazano” iskoristili proteste u Parizu kako bi odložili meč protiv Monpeljea. Biće odmorni za Beogradu”, oktriva Stefan Mitrović.

Foto: Reuters, Star Sport

 


tagovi

Stefan MitrovićVladan MilojevićAdrijen RabioNejmarKilijan Embape

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara