Screenshoot
Screenshoot

Poslednja nada Notingem Foresta – Kris Hjuton

Vreme čitanja: 2min | pet. 09.10.20. | 13:39

Šumari čekaju na povratak u Premijer ligu još od 1999. godine, a irski stručnjak je stizao makar do plej-ofa Čempionšipa u sve četiri sezone koje je od početka do kraja proveo na klupi nekog kluba

Agoniji Notingema Foresta nema kraja. Prošle sezone Šumari su zbog užasne forme u finišu, sa samo tri osvojena boda na poslednjih šest mečeva, ostali bez plasmana u plej-of za ulazak u Premijer ligu. Iako je i pored neuspeha Sabri Lamuši uspeo da “preživi” celu jednu sezonu na kormilu Notingema, što se na Siti Graundu nije desilo skoro deceniju unazad, start druge nije. Pet uzastopnih poraza na otvaranju sezone, i francuski stručnjak je napustio kormilo ekipe, nešto više od godinu dana pošto ga je preuzeo od Martina O'Nila.

Uprava mu je ukazala poverenje, u pojačanja uložila preko 17.000.000 evra, ali rezultati nisu stigli. Rastanak je bio očekivan epilog, a na mesto francuskog stručnjaka stigao je Kris Hjuton, koji je potpisao dvogodišnji ugovor sa klubom iz Zapadnog Bridžforda.

Izabrane vesti

Na Siti Graundu imaju pravo da se nadaju. Hjuton je stigao barem do plej-ofa u sve četiri sezone koje je do kraja proveo na klupi nekog klupa. Sa Njukaslom je bio šampion Čempionšipa 2009/10, a sa Brajtonom je 2011/12 i 2015/16 ispadao u doigravanju, da bi naredne sezone obezbedio promociju u Premijer ligu, tamo gde Notingem Foresta želi da se vrati i ne uspeva već 21 godinu.

Neki su pokušavali i nisu uspeli, ali će u dogledno vreme ovaj klub biti u Premijer ligi. Ovde sam da bih pomogao u tom procesu. Ovaj klub, njegova veličina i ambicije, moraju da dostignu Premijer ligu. Promocija mora da bude cilj ovog kluba i moj proces startuje ovde. Sve je apsolutno pozitivno. Ne bi ni smelo da bude drugačije. Imam dobar i veliki roster”, rekao je Hjuton po dolasku. Irski stručnjak je od maja prošle godine bio bez kluba, pošto je dobio otkaz u Brajtonu.


tagovi

Notingem ForestKris HjutonSabri Lamuši

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara