Poslednja vest: Stojković na štoperu

Vreme čitanja: 3min | uto. 11.12.18. | 08:41

Jovičić ili Čaušić u veznom redu uz Jovančića

Plan je bio očekivan: Srđan Babić da zameni povređenog Vujadina Savića, pošto je svima jasno da Rašid Sumaila nije ni izbliza spreman za nivo rivala kakav je Pari Sen Žermena. Međutim, veče uoči okršaja sa drugim najskupljim timom planete još loših vesti za crveno-bele. Ni Babić nije potpuno spreman za Svece, pa će na štopersku poziciju - desni bek Filip Stojković!

Babić se naime tek vratio posle bolovanja zbog jake prehlade, pa punim intenzitetom trenira samo u poslednja dva dana. Stručni štab crveno-belih očigledno je procenio da je 22-godišnji defanzivac u međuvremenu ispao iz ritma, pa se odlučio za Stojkovića, kome fizička sprema ne predstavlja problem.

Izabrane vesti

Istina, i Stojković je pauzirao zbog lakše povrede, ali se vratio i odigrao svih 90 minuta i protiv Spartaka i protiv Napretka i to baš na mestu štopera pošto je i tada Milojević muke mučio sa poslednjom linijom. Na mestu centralnog beka igrao je popularni Žule i tokom letnjih priprema, ostavio je sasvim korektan utisak i u ta dva prvenstvena meča, ali ruku na srcenu, jedno su Spartak i Napredak, nešto sasvim drugo Nejmar, Kilijan Mbape i Edinson Kavani, možda i najpotentniji napadački trozubac Evrope.

Naravno, možemo očekivati je da će onda mesto desnog beka popuniti Marko Gobeljić, koji je na toj poziciji već igrao poslednjih pola sata protiv Liverpula u Beogradu (tada se Stojković i povredio), zatim i svih 90 minuta u porazu u Napulju. Večeras će na Nejmara, osim u slučaju da i stručni štab Pari Sen Žermena ne proceni da posle kraće pauze ni Brazilac nije na optimalnom nivou, ali iz tabora francuskog štampiona do sada su stizale naznake da će on biti na terenu od prvog minuta.

Pomeranje Stojkovića na mesto desnog štopera značiće i da će se Miloš Degenek približiti Milanu Rodiću na levoj strani. Ako bi levonogi Babić ipak istrčao na teren, Degenek bi prišao bliže desnoj aut liniji. 

Druga dilema pred kojojm se danas nalazi Vladan Milojević je ona u veznom redu. Još nije izvesno da će Branko Jovičić biti spreman da počne meč i velika je verovatnoća da bi u startnih 11 mogao da se nađe Goran Čaušić koji je zdrav i spreman posle povrede koju je zaradio protiv Liverpula. 

Što se tiče ostatka tima, tu ne bi trebalo da bude većih promena. Manja dilema je na levom krilu, ali bi Veljko Savić trebalo da dobije prednost u odnosu na Lorenca Ebisilija, baš zato što će morati mnogo da se pomaže i u defanzivi, a na toj strani – Kilijan Mbape. Pari Sen Žermen je to, opasnosti vrebaju sa svih strana. Mada Zvezda nema čega da se plaši, već je ispunila, pa i premašila sve evropske ciljeve za ovu sezonu.

Kako bilo, u već standardnoj formaciji 4-2-3-1, ako ne bude neočekivanih promena: Borjan – Gobeljić, Stojković, Degenek, Rodić –  Čaušić, Jovančić – Ben, Marin, Simić – Pavkov.

(FOTO: Reuters)


tagovi

Filip StojkovićSrđan BabićMarko Gobeljić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara