Poslednje finale koje je Real izgubio (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | sre. 02.05.18. | 22:40

Liverpul dobro zna kako kraljevski klub može da padne u finalu borbe za titulu prvaka Evrope

Real Madrid i Liverpul sastaće se 26. maja u Kijevu u finalu Lige šampiona, a biće to repriza okršaja za titulu prvaka Evrope iz 1981. godine. Kraljevski klub, inače, važi za ekipu koja kada uđe u finalnu borbu za trofej šampiona Starog kontinenta, gotovo da ne zna za poraz.

A zašto kažemo gotovo? Pa zato što je od dosadašnjih 15 finala Kupa i Lige šampiona, Real pobedio u 12. navrata, a jedan od tri meča za titulu koji je izgubio bio je baš onaj pomenuti protiv Liverpula pre ravno 37 godina. To je ujedno bio i njihov poslednji poraz u okršajima za trofej prvaka Evrope, a pre toga Real je još gubio 1962. (Benfika) i 1964. godine (Inter).

Izabrane vesti

Ovo je prava prilika da se malo osvrnemo na to finale. Meč se igrao 27. maja 1981. godine, dakle skoro u dan kada će biti i okršaj u Kijevu. Domaćin pomenutog finala bio je Pariz, odnosno stadion Park prinčeva, a Liverpul je slavio sa 1:0.

Strelac jedinog pogotka na utakmici bio je legendarni levi bek Crvenih, Alan Kenedi u 82. minutu. Napad Liverpula tada je predvodio Keni Dalgliš, a sredinom terena komandovao je Grejem Sunes. Na klupi madridskog Reala sedeo je tada jugoslovenski trener Vujadin Boškov.

Inače, Liverpul je ovom pobedom postao prvi britanski klub koji je osvojio tri titule prvaka Evrope.

Od tada je, naravno, prošlo mnogo vremena. Liverpul je posle uzeo još dva “ušata” trofeja, a Real čak šest. Videćemo šta će nam doneti utakmica u Kijevu, odnosno da li Salah i Firmino mogu da poput Dalgliša i Sunesa povedu Liverpul ka slavi ili će Real iskoristiti priliku da se revanšira za bolan poraz u Parizu.

Foto: Printscreen


tagovi

Mohamed SalahKeni DalglišRoberto FirminoGrejem SunesVujadin Boškov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara