Poslednji poziv Milanu i Interu da se drže pravih vrednosti: Ostajte ovde! (FOTO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 01.02.24. | 14:29

Grad predstavio projekat za renoviranje San Sira

Godinama unazad traje nadgornjavanje milanskih vlasti i dva tamošnja velikana - Milana i Intera, oko novog stadiona. Toliko se pisalo i pričalo o planovima jednog i drugog kluba kako da povećaju zaradu na konto izgradnje novih stadiona; zatim o zatezanju opštinskih i gradskih vlastodržaca, da običnim navijačima u jednom trenutku više nije bilo jasno šta ko želi i u čemu leže glavne prepreke da u Milanu niknu jedan ili dva nova fudbalska objekta. Ili da, možda, postojeći bude renoviran.

Napokon, pošto je Grad doneo konačnu (čini se razumnu) odluku i izjasnio se da Đuzepe Meaca treba da nastavi da živi, angažovana je kompanija koja je osmislila kako bi kultni stadion mogao da izgleda u budućnosti.

Izabrane vesti

U tom cilju Gradsko veće iznelo je predlog Milanu i Interu, predstavilo projekat renoviranja vredan 300.000.000 evra, a sve u nadi da će uspeti da ubedi Nerazure i Rosonere da ostanu da igraju na istom.

Na taj način ovaj svojevrstan spomenik kulture ne bi bio srušen, što je takođe figuriralo kao ideja u jednom trenutku.

"Radimo na tome da podstaknemo milanske klubove da poslednji put razmotre vrednost ostanka u gradu", izjavio je gradonačelnik Đuzepe Sala. "Bila bi to velika stvar i za Milano i za njih".

Prema pomenutom projektu San Siro bi dobio i četvrti nivo sa više VIP sedišta i specijalnim uslugama u vidu barova, restorana, prodavnica. Sav taj sadržaj trebalo bi da objekat učini funkcionalnijim i samoodrživim.

Kapacitet bi iznosio newšto više od 70.000 mesta.

Podsetimo, Milan ima u planu da gradi novi stadion u oblasti San Donato, dok bi se Inter skućio u Rocanu. Klubovi s novim vlasnicima, očekivano, malo mare za istoriju koja je nastajala na San Siru i u novim stadionima vide daleko veći profit nego da dele isti.


tagovi

San Siro

Obaveštavaj me

Inter
Milan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara