Post festum rata na Old Trafordu - Pogba hoće samo u Barselonu

Vreme čitanja: 3min | sre. 26.09.18. | 10:40

Ed Vudvard je odlučan u nameri da zadži najveću zvezdu, ali odluka Murinja da ga unazadi oduzimanjem trake će poprilično otežati te namere

Prvotimcu Mančester Junajteda Polu Pogbi oduzeta je kapitenska traka nakon što je lično saopštio Žozeu Murinju da želi transfer u Barselonu.

Francuski vezista je tri puta ove sezone predvodio Crvene đavole s kapitenskom trakom na ruci, ali Posebni smatra da nije više prihvatljivo da igrač koji traži transfer, nosi traku i predvodi tim, piše Dejli mejl.

Izabrane vesti

Ostatku tima ovo je saopšteno juče tokom sastanka u Keringtonu uoči utakmice Liga kupa sa Derbijem, a taj meč i poraz Mančester Junajteda Pogba je posmatrao s tribina u društvu saigrača i prijatelja.
"Odlučio sam da Pol više ne bude zamenik kapitena. Odluku je doneo isti čovek koji ga je postavio na tu funkciju. Nema nikakve svađe, samo sam tako odlučio i ne moram nikome da objašnjavam i pravdam se", istakao je Murinjo. 

Međutim, Dejli mejl piše i o velikoj želji Pogbe da napusti Mančester i Old Traford i preseli se u Barselonu. Odnos između Žozea i Pogbe postao je izuzetno napet u proteklih 18 meseci, a nagađa se da su njih dvojica konstantno razmenjivali SMS poruke u proteklim nedeljama vezane za budućnost Francuza na Ostrvu.

Takođe, Pogba je već obavestio i glavnog operativca Mančester Junajteda Eda Vudvorda o svojoj nameri, a nakon što je njegov menadžer Mino Rajola tokom leta već ugovorio lične detalje sa Barselonom. Vudvard je odlučan u nameri da zadži najveću zvezdu na Old Trafordu, ali odluka Murinja da ga unazadi oduzimanjem trake će poprilično otežati te namere.

I ponašanje Pogbe izaziva brigu unutar stručnog štaba. Murinjo i saradnici su nezadovoljni jer Francuz svakodnevno pravi probleme, krši disciplinu i recimo pušta glasno muziku u timskom autobusu umesto da dozvoli saigračima da se koncentrišu na utakmice. Umesto sa ostatkom tima autobusom na gostovanje Barnliju putovao je samoinicijativno u svom skupocenom automobilu.

Izvori sa Old Traforda tvrde da je tenzija s Murinjom uoči te utakmice bila tolika da je moralo pući, a Pogbini javni komentari takođe su uzburkali duhove. Prošlog meseca rekao je da ne želi da iznese neke stvari iz straha da bude kažnjen, a crtu je prešao i kritikovanjem Murinjove taktike protiv Vulvsa.
"Ovo je Old Traford, ovde mora da se napada. Protivnici se plaše kada vide da Mančester Junajted napada. To je bila naša greška, vodili smo sa 1:0 osećali se pozitivno, a onda nismo uspeli da se odbranimo od kontri. Prestali smo u drugom poluvremenu da napadamo nismo im stvorili šansu pred golom. Moramo da napadamo kad igramo kući, to će nam olakšati put do bodova", istakao je Pogba.  

Ta izjava je razbesnela Murinja koji je kritikovao igrače na treninzima i u ponedeljak i u utorak ujutru. Posebni je Pogbi dao čak dva slobodna dana posle meča sa Vulverhemptonom i odlučio da ga odmori protiv Derbija u Liga kupu.

Pol Pogba je postigao četiri gola na sedam nastupa ove sezone - tri sa penala - ali to nije promenilo njegove ambicije da napusti Mančester Junajted samo dve godine nakon što je stigao iz Juventusa za tada rekordan iznos od 105.000.000 evra.

Deluje da će se to i ostvariti, možda već u januaru.

Foto: Action Images


tagovi

Pol PogbaŽoze Murinjo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara