Komentari na vest

Poštujte Evropu, bez nje ne postojite

S

Sale46

pre preko 1 godinu

U tekstu se spominje Evropa, ali kontekst označava samo strogo zapadne zemlje. Srednja i istočna Evropa su negde na nivou Azijskih i Afričkih reprezentacija, a po količini novca mnogo ispod Azijskih. Mislim i na klubove koji postoje u tim regionima. Dakle, ekskluzivno društvo je ono zapadno od Poljske, Mađarske i Slovenačke granice. Ako nije i još zapadnije.
U

Urgh

pre preko 1 godinu

Infantinov komentar da evropa mora da ćuti zbog svojih milenijumskih grehova je poptuno na mestu. Tteba priznati dvpje grehe pre negp što digbeš orst na drugog. A evropa to još ne radi, a to je činjenica
д

д.г.

pre preko 1 godinu

Мислите да ће довека Европа отимати од других. Пола Холандије, Француске, Немачке, Енглеске, Швајцарске отето од других. Да ли би Швајцарскапрошла даље без Енакеа или би то Камерун урадио с њим?
M

Mikki

pre preko 1 godinu

Jadna Evropa, ne poštuju je dovoljno :(
V

Vlada79

pre preko 1 godinu

Nije poenta teksta, koliko ja kapiram da se osude evropljani vec da se skrene paznja da se sa drugih kontinenata broj ucesnika povecava bez nekog narocitog razloga. Jer kao sto ce neka Severna Irska, Vels pa i mi sluziti za gol razliku, tako ce i Novi Zeland, Honduras, Oman imati istu svrhu. Treba ostaviti ovakav format i ovu raspodelu po kontinentima jer su trenutno kvalitet i kvantitet u balansu.
G

Gost999

pre preko 1 godinu

Ne kontam bas ovaj clanak. Bez Evrope ne postoji SP, a bez Afrike bi moglo. A velika vecina igraca Engleske i Francuske ja sa tog podneblja ili Kariba.. Hoce Evropa jos ucesnika na SP? Njemacka, Danska, Srbija, Belgija, Vels, najgore reprezetnacije na ovom SP.. Dodao bih cak i Poljsku i Hrvate koji su prosli dalje, ali igra im je da ti oci prokrvare. Eto vidjeli smo na EP kako to ide, dodju jos Albanija, Sjeverna Irska i sl. fudbal ne lici ni na sta. Ja da se pitam isto bih uvijek radije dao mjesta za Nigeriju, Egipat, Obalu Slonovace bar zbog emocije i navijaca nego da na sp dodju totalno bezlicne nacije poput Norveske, Albanije, Slovacke, Slovenije...
1

1992

pre preko 1 godinu

Nisu mislili na to što ti misliš, nego na ti da se najbolji fudbal igra u Evropi i da je tu centar fudbala i da je Evropa ta koja stvara fudbalere.
G

Gost999

pre preko 1 godinu

Pa mora stvarati kad je sav kapital tu. Oteli su Afrikancima i crno ispod nokata, a kamoli sva bogststva, logicno da gdje je najvise novca da je tu i sve najbolje, pa tako i fudbal. No nebitno to, jel sad ako Francuska, Engleska, Portugal igraju vrhunski fudbal, to automatski treba znaciti mjesto na SP za neke bzvz reprezentacije, samo zato sto se nalaze geografski na ovom kontinentu??
d

dsrs

pre preko 1 godinu

Romario, Ronaldo, Bebeto, Ronaldinjo, Rivaldo, Vinisijus, Rodrigo itd...svi su oni kreirani u Brazilu i svoje prve fudbalske korake su napravili po brazilskim favela i tamosnjim klubovima, tek nakon toga su otisli u Evropu na finalnu obradu, nije im Evropa podarila ni talenat ni dribling ni tehniku...
E

Evropsko

pre preko 1 godinu

Evropsko u Nemackoj ne gledam.
T

Tite

pre preko 1 godinu

Uvek cu navijati protiv Evropljana to sto ti je neko blizi u geografskom smislu nista ne znaci, oni nemaju moralna nacela koja imaju tradicionalnije drzave od njih. Evropljani su bili i ostace najveci kolonizatori koji su se ikada rodili. Al ce se zato oni uvek reklamirati kao najveci dobrotvori, humanisti, borci za neka tzv prava... U Evropi se skoro ne radjaju deca osim u nekim pravoslavnim zemljama...Deca se radjaju u Juznoj Americi, Africi i donekle u Aziji. Al zato vazno da se u Evropi promovisu prava marsovaca i neljudi. Oni kada kazu prava i slobode to je ustvari nametanje ideologije. Koga briga za njih dosadni su vise, kazem vam Evropsko ne gledam samo svetsko al ovo u Kataru poslednje normalno svetsko ce biti.Zanimljivo da su Ruse trajno suspendovali a Rusi bi trebali da se ukljuce u Azijski savez i da igraju Azijski kup sa Japanom,Juznom Korejom,Arabijom, Kinom cak i Australija ucestvuje... A Rusi bi trebali sa naprave i svoje mini svetsko bez nametanja ideologija za razliku od drugih.To mini svetsko bi moglo da se odrzi u godini pred svetskog koje organizuje fifa. Dakle 2025 se nista ne igra tkd eto Rusi bi imali priliku da organizuju ili pak 2026 u vreme svetskog u Americi moguce da ce se to dogoditi. Mada bolje je 2025 da bi dosle i neke ekstra ekipe koje nece imati obaveze 2025 jer se tad nista ne igra. Na svetskom u Rusiji 2025 bi vrv ucestvovali logicno domacin Rusija,zatim Brazil, Argentina, Urugvaj, Kolumbija, Peru, Venezuela, Cile, Maroko, Senegal, Nigerija, Gana, mozda Japan, Kina,Belorusija i Srbija. Dakle to bi bilo ukupno 16 drzava i odmah bi se igrala top 16 faza plus odmah bi prosli konacno tu cuvenu grupnu fazu😂. Naravno ovo za svetsko su samo pretpostavke al zvuci mi zanimljivo bez trakica duginih bojica, bez prava marsovaca i bez ideologija. Jedini razlog slobodarski svet i fudbal.
p

pegaz

pre preko 1 godinu

Buraz...smjer zivota i tvoji pogledi na isti nisu bas najbolji, opusti ste, ne mraci i ne mrzi svoje. Ako imas novaca i kolko tolko slobodnog vremena proputuj tom istom Europom, pa onda Juznom Amerikom i Afrikom pa si poslije usporedjuj tko ti je blizi i tko ti vise odgovara i sto je najbitnije, gdje se osjecas sigurnim.
D

Dobro

pre preko 1 godinu

Ali ista ta Evropa je dala ubedljivo najviše naučnika na svetu, bez Evropljana bili bismo razvijeni kao Papua Nova Gvineja. Ne ni bilo aviona, automobila, kamiona, vozova, telefona, interneta...
L

Livak

pre preko 1 godinu

@pegaz čovek je potpuno u pravu,Evropa je sve to što je napisao
c

comi111111

pre preko 1 godinu

Argentina-Engleska finale.. Nesto mi to tako izgleda. Moguce da Englezi osvoje, ljube sa Qatarom, i da vrate Argentini za Maradonin gol rukom.. Takodje imaju dva tima.. Francuska skoro osvojila..
k

kojotski

pre preko 1 godinu

Mogli bi reći da su i Srbija, Vels, Danska i Beligija takođe zalutale na ovaj turnir. Toliko o moćnoj Evropi. Danas se fudbal igra po celom svetu. Nešto ne verujem da bi se lepo proveli sa Japanom ili Korejcima.
L

Ljuba šlog

pre preko 1 godinu

Pa nije poenta da učestvuju samo Evropske selekcije ali povećati broj ekipa iz Evrope sa 13 na 16 je zaista smejurija a Aziji sa 5 na 8 ili Severnoj Americi sa 3 na 6!?🤔🙄🤔Evropa zaslužuje minimum 18 ekipa na SP...Zar nije realnije da igraju Rep Irska,Škotska,Grčka,Turska...nego Bahrein,UAE,Uzbekistan,Panama,Portoriko...!?!?🤔
G

Gost123

pre preko 1 godinu

Zasto bi glasovi evropskih fudbalskih saveza vredeli vise od glasova africkih zemalja? to je kao kada bi glasovi gradjana Beograda na izborima vredeli vise nego glasovi iz Kursumlije. Kada bi Fifa preuzela Uefin princip sad bi umesto Svetskog prvenstva imali sajam homoseksualizma i vise duginih zastava nego zastava zemalja ucesnica, sto cemo imati vec za 2 godine u Nemackoj.