POTPISANO: Vukanović u Zvezdi – svi detalji

Vreme čitanja: 2min | pet. 18.01.19. | 12:52

Ugovor parafiran na tri godine

Crvena zvezda je i zvanično jača za Aleksu Vukanovića! Najbolji strelac Superlige upravo je potpisao trogodišnji ugovor sa srpskim šampionom i postao četvrto pojačanje u zimskom prelaznom roku.

MOZZART Sport vam donosi i sve detalje transfera. Momak koji se afrimisao u dresu Napretka godišnje će zarađivati na Marakani 200.000 evra. Takođe, crveno-beli su se obavezali da kruševačkom Napretku plate obeštećenje od 350.000 evra. Kruševljanjima će pripasti i deset posto od narednog transfera strelca 12 golova u Superligi ove jeseni.

Izabrane vesti

Aleksa Vukanović je bio želja Crvene zvezde od početka zimskog prelaznog roka. Bez obzira što su crveno-beli odlično popunjeni na krilnim i napadačkim pozicijama, nisu propustili priliku da angažuju igrača koji je bio vrlo efikasan u sudarima sa Crvenom zvezdom i Partizanom.

Za Vukanovića su ozbiljno interesovanje pokazali klubovi sa dalekog Istoka, pričalo se i o Francuskoj. Međutim, kako nije bilo realizacije, Zvezda je početkom ove sedmice intenzivirala pregovore.

Vukanović je juče bio na Marakani, kasnije je imao sastanak sa ljudima koji su mu nudili odlazak u Lozanu, ekipu za koju je potpisao doskorašnji desni bek Napretka Boranijašević. Uslovi su bili slični, ali je Vukanović izabrao sportski motiv. U Crvenoj zvezdi će moći da pokaže da li je kadar za najviše domete.

Međutim, neće mu biti lako. Čeka ga paklena konkurencija. Posebno, na krilnim pozicijama gde odgovorni sa Marakane vide Vukanovića. Uz neprikosnovenog Bena tu su Simić, Srnić, Jevtović, Jirka...

Zanimljivo je da Vukanovića u Zvezdi čekaju stari znanci. Igrao je zajedno sa Milanom Pavkovom u ČSK Čelarevu, dok je u Kruševcu delio svlačionicu sa Markom Gobeljićem i tek pristiglim Milošom Vulićem.
" Osećam čast i odgovornost što sam postao deo Crvene zvezde, za mene najvećeg kluba u Evropi i svetu. Uprkos inostranim ponudama, poziv šampiona Srbije razrešio je sve dileme po pitanju narednog koraka, pa sam sa pregršt motiva stigao u Ljutice Bogdana. Nadam se da će nam proleće doneti brojne zajedničke trenutke sreće, da ću sezonu završiti kao najbolji strelac, a da će klub uvećati broj trofeja za još dva. Naravno, podstrek više su i evropski izazovi i ambicija da nastavimo kontinuitet dobrih rezultata na internacionalnoj sceni", istakao je Vukanović. 

(Foto Star Sport)

 

 


tagovi

Aleksa Vukanović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara