Potpuna rekonstrukcija Marselja: Jahović doveo Undera, stiže još gomila pojačanja

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 17:21

Turčin nastavio seriju potpisa na Velodromu

Nastavlja se serija potpisa na Velodromu. Olimpik iz Marselja je vatreno ušao u letnji prelazni rok.

Četvrto veliko pojačanje bivšeg evropskog prvaka je tursko krilo Džengiz Under iz Rome. On je došao na pozajmicu vrednu 500.000 evra a francuski klub će imati opciju da ga otkupi u narednih godinu dana po ceni od 8.000.000 evra.

Izabrane vesti

Under je sinoć doputovao u Marselj u društvu menadžera Mirsada Jahovića, a danas je i zvanično potvrđen. Na desnom krilu će zameniti Florijana Tovana koji se kao slobodan igrač preselio u meksički Tigres. On je četvrti igrač koji je napustio Romu od dolaska Žozea Murinja. Pre njega su kao slobodni igrači otišli iskusni golman Antonio Mirante, desni bek Bruno Peres i brazilski štoper Žuan Žezus.

Turčin je došao u Romu pre četiri godine iz Bašakšehira za nešto manje od 15.000.000 evra, imao dobar početak ali je kasnije pao u formi. Prošlu sezonu je proveo na pozajmici u Lesteru ali ga Englezi ipak nisu otkupili.

Pre Undera, Marselj je potvrdio još tri pojačanja. Prvi je potpisao sjajni brazilski vezista Žerson koji je poslednjih godina bio jedan od ključnih igrača Flamenga. On je plaćen 25.000.000 evra. Potom je iz Barselone kupljeno američko levo krilo Konrad de la Fuente za 3.000.000 evra. Od Borusije Dortmund je za desetak miliona otkrupljen argentinski štoper Leonardo Balerdi koji se pokazao dobro na pozajmici i onda je stigao Under.

Ali to nije sve jer se francuski klub odlučio za potpunu rekonstrukciju tima po želji trenera Horhea Sampaolija.

Argentinski stručnjak je tražio i novog golmana pa će mu i ta želja biti uskoro ispunjena. U pitanju je španski golman Pau Lopez koji stiže iz Rome na pozajmicu s obaveznim pravom otkupa za 15.000.000 evra kada odigra 20 utakmica. Blizu Velodroma je i mladi francuski štoper Vilijem Saliba koji je pod ugovorom sa Arsenalom za koji nikad nije odigrao ni minut jer je prethodne dve sezone proveo na pozajmicama u Sent Etjenu i Nici. Sada mu sledi traća pozajmica a Marselj neće imati pravo otkupa. U toku su završni pregovori oko otkupa španskog desnog beka Pola Lirole iz Fiorentine, a iz Santosa stiže ponajbolji štoper brazilskog šampionata Luan Peres za 6.500.000 evra. Iz Arsenala na Velodrom dolazi i francuski vezista Mateo Genduzi. Pregovori su u završnoj fazi. Marselj će za pozajmicu da plati 1.000.000 evra, pokriće polovinu njegove plate iz Arsenala, a potom narednog leta sledi obavezan otkup ugovora za 11.000.000 evra.

Šuška se još i o transferima Danijela Vasa iz Valensije, Đovanija Simeonea iz Kaljarija i supertalentovane argentinske ’desetke’ Tijaga Almade iz Veleza.

Podsetimo da su Marselj pored pomenutog Tovana napustili japanski bekov Hiroki Sakai i Juto Nagatomo, iskusni ofanzivac Valer Žermen, vezisti Mikael Kuizans i Olivje Nčam, golman Joan Pele... Na transfer listi je i srpski reprezentativac Nemanja Radonjić.


tagovi

letnji prelazni rok 2021Džengiz Under

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara